Reconstructie: 2 jaar na de fatale crash van miljoenenspits Sala

21 januari 2021, 14:17

Exact twee jaar geleden verongelukte Emiliano Sala na een vlucht van Frankrijk naar Wales, op weg naar zijn nieuwe club Cardiff City. De spits, die voor zeventien miljoen euro werd overgenomen van Nantes, stortte met een klein vliegtuigje in de zee nabij Frankrijk. Een reconstructie van een van de meest dramatische gebeurtenissen uit de sporthistorie.

Het is 21 januari 2019, vlak voor half 9 als alle alarmbellen bij de luchtverkeersleiding afgaan. De Piper PA-46 Mailbu, een klein vliegtuigje met aan boord een piloot en een peperdure spits, verdwijnt plotseling van de radar. De paniek is groot: met man en macht wordt er gezocht naar Sala en de piloot, een zoektocht die dagenlang op enkele wrakstukken na niks oplevert. Langzaam daalt het besef in dat de aankoop van Cardiff City waarschijnlijk de crash niet heeft overleefd.

Pas na veertien dagen worden de overblijselen van Sala en piloot Ibbotson gevonden. Opmerkelijk: aan de crash is een bijzondere fout voorafgegaan. Ibbotson was volgens zijn vliegbrevet niet geoorloofd het kleine vliegtuigje te besturen. Hij had daarvoor meer papieren moeten hebben. Nadat het lichaam van Sala is geborgd, blijkt dat hij al voor de crash is overleden aan hoofd- en borstletsel. 

Na de fatale crash blijft het gesteggel om Sala nog maanden doorgaan. Ondanks dat de contracten zijn getekend, weigert Cardiff zeventien miljoen euro af te tikken voor een spits die nooit in Wales is gearriveerd. Zelfs sporttribunaal CAS moet eraan te pas komen. Uiteindelijk volgt er een middenweg: Nantes ontvangt 'slechts' zes miljoen euro voor de transfer, die voor altijd tot de meest memorabele hoort.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen