Voor het eerst sinds Beenhakker buitenlandse coach voor Polen

21 januari 2021, 17:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Polen heeft voor het eerst sinds Leo Beenhakker, die tussen 2006 en 2009 voor de groep stond bij de nationale ploeg, weer eens een buitenlandse trainer gestrikt. Donderdag is bekendgemaakt dat de vijftigjarige Portugees Paulo Sousa de nieuwe coach is van de nationale ploeg.

De Portugees is de opvolger van Jerzy Brzeczek, die eerder in januari zijn ontslag kreeg. Zijn vertrek kwam niet als een verrassing. Mede omdat hij op gespannen voet leefde met vedette Robert Lewandowski kwam zijn positie steeds verder onder druk te staan. Uiteindelijk heeft die trainer dus het veld moeten ruimen en is het nu de beurt aan Sousa. Overigens was de verloren interland tegen Oranje de laatste wedstrijd op de Poolse bank voor Brzeczek.

Sousa heeft er tot een uitlopend scala aan clubs getraind. Hij was onder meer trainer van Swansea City, Videoton, FC Basel, Fiorentina en Bordeaux. Zijn grootste succes als coach was de landstitel met Basel. De voormalig middenvelder stopte in 2002 als profspeler na een mooie carrière. De 51-voudig international speelde bij onder meer Juventus, Borussia Dortmund en Internazionale en won met zowel Juventus als Dortmund de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen