Steunpakket van 240 miljoen voor amateursport gepresenteerd

21 januari 2021 – Positief nieuws voor voetbalclubs. Het kabinet heeft namelijk een steunpakket aangekondigd, die in het leven is geroepen om ook de amateursport door de coronacrisis te trekken. Het gaat om een pakket van 240 miljoen euro. Dat geld wordt via sport specifieke regelingen (Tegemoetkoming Amateursportorganisaties en de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties) beschikbaar gesteld aan verenigingen.

Steunpakket van 240 miljoen voor amateursport gepresenteerd

De steunmaatregelen werden aanvankelijk ingezet voor 2020, maar worden op deze manier verlengd tot 30 juni 2021. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, is er content mee. "We zijn blij dat het kabinet de steunmaatregelen voor de amateursport verlengt", reageert hij op de website van de bond. "Hiermee erkent het kabinet nog maar eens het enorme maatschappelijke belang van het unieke Nederlandse verenigingsleven. Dit was echt nodig. Door de verlenging van de coronamaatregelen worden voetbalverenigingen ongekend hard getroffen. Het water stond velen tot de lippen. Dit nieuwe ondersteuningspakket is daarom belangrijk en geeft lucht om samen de eindstreep te halen."

Momenteel ligt al het amateurvoetbal tot nader order stil. Het profvoetbal kan ook ondanks de avondklok wel doorgang vinden.

FCUpdate.nl volg je nu ook op Instagram!

Eredivisie