NEC stunt met bekerzege op Fortuna en gaat door

21 januari 2021 – In de Eredivisie gaat het onder Sjors Ultee erg goed met Fortuna Sittard, maar in de KNVB Beker heeft de nummer elf van de Eredivisie een teleurstellend resultaat geboekt. Eerste Divisie-club NEC was donderdag in de achtste finales namelijk te sterk. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het bord, maar in de verlenging trok NEC met 3-2 aan het langste eind.

NEC stunt met bekerzege op Fortuna en gaat door

NEC hield Eerste Divisie-koploper SC Cambuur afgelopen weekend op een gelijkspel en nam de goede vorm mee naar de wedstrijd tegen Fortuna. De ploeg van Ultee draait als een tierelier en was dan ook de favoriet voor de bekerontmoeting. Toch was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat NEC van plan was om Fortuna het leven zuur te maken. Dat betekende echter niet dat er veel gebeurde. De eerste helft had meer weg van een gezapige oefenwedstrijd dan van een duel in de achtste finale van de beker. Alleen Samuel Moutoussamy kreeg een reuze-kans in de eerste helft, maar miste.

Pas in de tweede helft werd de ontmoeting in Nijmegen pas echt leuk. Omdat Sjors Ultee duidelijk ontevreden was over zijn ploeg, besloot hij Mats Seuntjens en Zian Flemming na 57 minuten in te brengen. Een goede wissel, want vier minuten later was Flemming al trefzeker. De middenvelder zette Fortuna op voorsprong tegen zijn oude werkgever. NEC was niet van slag en kwam met een razendsnelle reactie. In de 64ste minuut kopte spits Rangelo Janga vanuit volledig vrije positie raak.

Die gelijkmaker deed NEC goed. In het restant van de wedstrijd had de Eerste Divisie-ploeg knap de overhand en kreeg het de beste kansen. Jordy Bruijn schoot twee keer over vanuit goede positie, terwijl Jonathan Okita de tegenstander ook niet kon verontrusten met zijn slappe schot. Ondanks de missers ging NEC wel met een goed gevoel de verlenging in tegen de nummer elf van de Eredivisie.

Dat gevoel betaalde zich uit in de verlening. Nadat Sebastian Polter tegenstander Cas Odenthal bij een corner vasthield, schoof Bruijn vanaf de penaltystip koeltjes de 2-1 binnen. Toen invaller Thomas Beekman er daarna ook nog 3-1 van maakte, leek NEC in veilige haven. Fortuna beet echter wel weer van zich af en deed dat nog in de eerste verlenging. In de 103e minuut was het wederom Flemming die de defensie van NEC in de luren legde en scoorde: 3-2. Door die goal was de tweede helft van de verlening razend spannend. Fortuna kreeg daarin ook wat kansjes en mocht ook niet klagen met de vier minuten extra, maar kon een strafschoppenserie niet meer uit het vuur slepen. NEC meldt zich zodoende zeer knap in de kwartfinales van de KNVB Beker.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd