Crisis bij Liverpool: verlies van Burnley, Anfield-reeks ten einde

21 januari 2021, 23:02   Bijgewerkt: 21 januari 2021, 23:18

Het is momenteel crisis bij Liverpool. De voorgaande vier Premier League-duels leverden al geen overwinning op en ook Burnley kon op het eigen Anfield Road niet worden verschalkt. Door een late goal van Ashley Barnes gingen de bezoekers er zelfs met een 0-1 overwinning vandoor. De achterstand van de nummer vier van de competitie op Manchester United loopt zodoende weer op.

Na het vorige seizoen was het moeilijk voor te stellen, maar voorafgaand aan dit duel was er al sprake van een vormcrisis bij Liverpool. Het won niet één van de voorgaande vier wedstrijden en heeft bovendien grote moeite met scoren. Omdat vanavond onder meer Jordan Henderson en Virgil van Dijk ontbraken, kreeg Georginio Wijnaldum de aanvoerdersband om. Een mooie eer voor de Nederlander. Bij de tegenstander zat Erik Pieters op de bank.

Ook Roberto Firmino lukte het niet; de Braziliaan schoof het speeltuig in de 72ste minuut naast. Hij stond toen pas net in het veld als invaller en was samen met Mohamed Salah binnen de lijnen gebracht om de ban te breken. Waar Liverpool zeventig procent balbezit had en veel meer kansen kreeg, ging Burnley echter op sluwe wijze met de voorsprong aan de haal. Alisson Becker maakte een overtreding op spits Ashley Barnes en de Engelsman wist wel raad met die buitenkans. Op overtuigende wijze zette hij Burnley na 83 minuten voetbal op Anfield op 0-1. Opnieuw grote problemen voor Liverpool, dat die klap niet meer te boven kwam. Het is inmiddels al meer dan 348 Premier League-minuten zonder doelpunt en scoorde in 2021 nog niet in de competitie. Het is jaren geleden dat de zorgen zo groot waren bij Liverpool.

De 0-1 nederlaag is pijnlijk en zegt veel over de dramatische vorm van de regerend kampioen. De koek lijkt enigszins op na het vorige seizoen waarin alles lukte. De nederlaag tegen de degradatiekandidaat is alweer de vijfde competitiewedstrijd op rij die niet is gewonnen door The Reds. De nummer vier heeft inmiddels een achterstand opgelopen van zes minuten ten opzichte van Manchester United. Code rood dus voor Liverpool. De nederlaag is bovendien de eerste thuisnederlaag in de competitie sinds 2017. Liefst 68 wedstrijden bleef de topclub ongeslagen op eigen veld, totdat Burnley op bezoek kwam.

FCUpdate.nl volg je nu ook op Instagram!