Van den Brom ziet tiental Genk punten morsen tegen Gent

21 januari 2021, 23:07

RC Genk moest het donderdag lange tijd met tien man stellen tegen Gent en dat is het team van John van den Brom uiteindelijk duur komen te staan. Het lukte de nummer twee van het klassement niet om af te rekenen met Gent: 1-1.

Al snel had Genk vanavond de voorsprong te pakken. Van den Brom zag topschutter Paul Onuachu doeltreffen, maar die goal werd al snel overschaduwd door een rode kaart van Carlos Cuesta. De recidivist benadeelde Genk wederom door voor de derde keer dit seizoen een rode kaart te krijgen. Zonder de Colombiaan ging het mis voor Genk, want Roman Yaremchuk maakte op slag van rust gelijk.

Puntenverlies was dan ook aanstaande, maar toch had Genk nog kunnen winnen. Junya Ito faalde twintig minuten voor tijd echter vanaf elf meter en omdat er niet meer werd gescoord in het restant van het duel, werd er afgesloten bij een 1-1 stand. Genk voelt de hete adem van nummer drie Antwerp FC nu in de nek. Het gat met die club is nog slechts twee punten. Het verschil met koploper Club Brugge is met negen punten meer al behoorlijk uit zicht. Vervelend voor Van den Brom is bovendien dat de remise van vandaag alweer het derde puntenverlies is in vier speelronden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen