Transferweekje: Ten Hag, Lammers, Berghuis, Fein en Adekanye

23 januari 2021, 12:00

De transfermarkt is nog even open. Het is 2021 en de clubs mogen handelen en onderhandelen met spelers met een aflopend contract. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Onduidelijkheid over Fein

Op de laatste dag van de zomerse transferperiode baarde PSV opzien met de deals van Mario Götze, Marco van Ginkel én Adrian Fein. Laatstgenoemde heeft de verwachtingen nog niet in kunnen lossen in Eindhoven. De 21-jarige spelmaker wordt gehuurd van Bayern München, maar PSV kan hem in de zomer voor zes miljoen euro overnemen van de Duitse topclub. Of dat gaat gebeuren is nog onduidelijk, bevestigde Roger Schmidt vrijdag bij het Eindhovens Dagblad. "Adrian heeft goede momenten met de bal, maar voetbal is meer dan dat. Ik moet de balans in het team zien te vinden", zei Schmidt. Fein speelde de afgelopen vier duels slechts een kwartier mee en staat achter Ibrahim Sangaré, Pablo Rosario en Ryan Thomas in de pikorde op de controlerende posities. Wordt vervolgd.

{image[344825][right-half][]}BMG wil Ten Hag

De naam van Erik ten Hag viel deze week in Duitsland. De trainer van Ajax werd door het toonaangevende Bild in verband gebracht met Borussia Mönchengladbach. Ten Hag zou zelfs al een verkennend gesprek hebben gevoerd met Max Eberl, de sportief technisch directeur van de Duitse formatie. Eberl houdt er rekening mee dat Marco Rose in de zomer vertrekt en heeft Ten Hag op het oog als zijn vervanger. Staat Ten Hag open voor een overgang naar Duitsland? Dat is vooralsnog onduidelijk. De vijftigjarige oefenmeester ligt nog voor anderhalf jaar vast bij Ajax en kan dus niet zomaar worden aangetrokken. De houdbaarheidsdatum van een trainer is pakweg vier jaar, wordt vaak gezegd. En Ten Hag is op dit moment bezig aan zijn vierde jaar in Amsterdamse dienst...

Kampioensploeg Milan compleet?

Met de komst van Fiyako Tomori heeft AC Milan naar eigen zeggen alle ingrediënten in huis gehaald om de Italiaanse landstitel te pakken. De koploper van de Serie A versterkte zich eerder deze transferwindow met spits Mario Mandzukic, die als tweede man achter Zlatan Ibrahimovic moet gaan fungeren. Tomori moet de defensie een extra impuls geven. De 23-jarige verdediger kwam dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij Chelsea en mocht daarom verhuurd worden. AC Milan heeft een optie tot koop bedongen in de deal, die moet bijdragen aan de eerste prijs sinds 2012. Milan voert de ranglijst aan met 43 punten. De voorsprong op nummer twee Inter bedraagt drie punten.

{image[345433][left-half][]}Lage afkoopsom Berghuis

Van alle spelers van Feyenoord is Steven Berghuis misschien wel degene wiens naam het vaakst in de notitieblokjes van scouts voorkomt. De aanvoerder van de Rotterdammers behoort wekelijks tot de uitblinkers en lijkt zich komende zomer op te kunnen maken voor een volgende stap in zijn carrière. Veel zal Feyenoord daar vermoedelijk echter niet aan overhouden. Volgens Feyenoord Transfermarkt en De Telegraaf kunnen geïnteresseerde clubs zich komende zomer namelijk voor slechts vier miljoen (!) euro melden. Het is het resultaat van een deal die Berghuis en Feyenoord anderhalf jaar geleden sloten. De buitenspeler nam tijdens de contractverlengingen de touwtjes in handen en beloofde te blijven als er een lage afkoopsom in zijn contract zou komen. De linkspoot kreeg zijn zin en zal bij Feyenoord daardoor niet voor een rinkelende kassa zorgen, helemaal omdat hij recent aangaf zeker niet in deze winterstop nog te verkassen.

Rechtercentrale verdediger Ajax

Komt er nog een nieuwe rechter centrale verdediger? Dat is een van de grootste vragen op de transfermarkt die men in Amsterdam bezig houdt. Er is geïnformeerd naar Toby Alderweireld, maar Tottenham Hotspur gaf ondanks een aflopend contract nul op rekest bij Ajax. De Spurs wilden niemand laten gaan en dus was het logisch dat toen Marc Overmars belde over Davinson Sánchez – wat volgens De Telegraaf is gebeurd – hetzelfde antwoord gegeven werd. Maar over Perr Schuurs is de technische staf de laatste tijd niet helemaal tevreden en Jurriën Timber heeft nog helemaal geen Europese ervaring. Bovendien is er met het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar wat ruimte gekomen in het salarishuis: gaat Overmars zich nogmaals roeren?

Perspectief voor Lammers

Sam Lammers hoopte in de winterstop meer perspectief op speeltijd te krijgen, door een tijdelijk vertrek bij Atalanta Bergamo. De Nederlander werd concreet genoemd bij Bologna, Genoa en Sampdoria en diens naam passeerde ook de revue bij Eintracht Frankfurt toen Bas Dost naar Club Brugge vertrok. Atalanta-coach Gian Piero Gasperini hintte deze week echter op een langer verblijf van de Nederlandse spits, omdat hij als stand-in nog wel regelmatig (kort) invalt. Toch kwam er deze week ook goed nieuws: als Genoa de door hun gehuurde Gianluca Scamacca nog ziet vertrekken naar Juventus, willen ze toch een nieuwe poging wagen om Lammers te huren.

{image[341198][left-half][]}Komt het derde elftal van ADO vol met Adekanye?

Het kan een mooie quizvraag zijn: welke Nederlander won dit seizoen met Cádiz van FC Barcelona? Het antwoord: Bobby Adekanye. De buitenspeler van de Spaanse club viel tien minuten in tegen Ronald Koeman en consorten, maar het was ook direct een van zijn drie optredens. Daarom wil SS Lazio hem het liefst verhuren aan een andere club: FC Emmen werd genoemd door de Spaanse media, maar volgens Voetbal International moet hij de zesde winteraanwinst van ADO Den Haag worden. Zij hebben in een jaar tijd inmiddels 31 (!) nieuwe spelers naar de Hofstad gehaald. Nog twee te gaan en de club haalde drie complete elftallen…

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen