Wéér een zure avond Willem II: verlies door super-invaller Reza

22 januari 2021, 22:01   Bijgewerkt: 22 januari 2021, 22:06

Het is Willem II weer niet gelukt om de dramatische reeks van gelijke spelen en nederlagen in de Eredivisie te doorbreken. De ploeg van Adrie Koster leek hard op weg naar een overwinning tegen PEC Zwolle, pakte de voorsprong via Kwasi Wriedt, maar zag hoe het vlak voor rust verkeerd ging. Wriedt kreeg een twijfelachtige rode kaart, waarna PEC in de tweede helft uitliep naar een 1-3 overwinning door een hattrick van invaller Reza Ghoochannejhad.

Voor de wedstrijd begon, werd er stilgestaan bij het overlijden van voormalig trainer Henk de Jonge. Hij had in het verleden onder meer Willem II onder zijn hoede. Na de indrukwekkende minuut stilte volgde er een grote vuurwerkshow buiten het stadion.

Gesteund door de fans buiten het stadion begonnen beide teams fanatiek aan de wedstrijd. Dat was maar goed ook, want kwalitatief goed voetbal werd er niet op de mat gelegd. De eerste goede actie van Willem II leverde echter meteen een treffer op: Vangelis Pavlidis bezorgde de bal goed bij Wriedt, die Michael Zetterer verschalkte met een hard schot. De PEC-keeper ging daarbij niet helemaal vrijuit.

In de tweede helft waren de rollen, niet geheel verwonderlijk, totaal omgedraaid. PEC nam al snel het initiatief en na een aantal gemiste kansen was het invaller Reza Ghoochannejhad die PEC terecht op gelijke hoogte bracht. Hij kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en schoot beheerst raak. Het was het begin van het einde voor Willem II, dat het na die treffer helemaal kwijt was. Een aantal minuten later stond de uitploeg al op voorsprong en weer was het Reza die de goal maakte. Eliano Reijnders legde de bal goed klaar na een mooie pass van Bram van Polen, Reza schoot raak.

Alsof het nog niet erg genoeg was voor Willem II ging de bal niet veel later ook nog op de stip. Lindon Selahi maakte een zeer lichte overtreding op Dean Huiberts, maar Van der Eijk wees resoluut naar de stip. De VAR liet de beslissing van de arbiter staan en Reza maakte zijn hattrick compleet.

PEC Zwolle voetbalde de wedstrijd, waarin scheidsrechter Van Eijk een zeer dubieuze rol speelde, beheerst uit. De gifbeker, of 'gifemmer' zoals Koster het een tijd terug al omschreef, moet écht helemaal leeg voor de ploeg uit Tilburg. Koster heeft sinds zijn contractverlenging, in november vorig jaar, nog geen wedstrijd gewonnen met zijn team. PEC doet met deze overwinning uitstekende zaken en stijgt naar de elfde plaats in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Jorn Brondeel 5,5; Leeroy Owusu 6, Sebastian Holmén 5, Jordens Peters 5, Freek Heerkens 5; Mats Köhlert 6 (78. Ché Nunnely -), Lindon Selahi 5 (74. Görkem Saglam -), Pol Llonch 5, Mike Trésor 5,5 (64. Vincent Schippers 5,5); Kwasi Wriedt 6, Vangelis Pavlidis 6

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6,5; Sai van Wermeskerken 6,5, Sam Kersten 6, Bram van Polen 6,5, Kenneth Paal 6 (40. Thomas Lam 6); Eliano Reijnders 6, Yuta Nakayama 5, Dean Huiberts 5; Virgil Misidjan 6,5 (71. Clint Leemans 5,5), Pelle Clement 5,5 (45. Reza Ghoochannejhad 8,5), Mike van Duinen 6

Man of the Match: Reza Ghoochannejhad

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.