Brandts: "NAC speelt ronduit slecht"

13 juli 2006, 12:34

Ernie Brandt heeft NAC Breda nog niet op de rails gekregen. De Brabantse ploeg, die vorig seizoen op het nippertje ontsnapte aan degradatie, kwam woensdag in een oefenduel niet verder dan 1-1 tegen eerstedivisionist FC Dordrecht. En dus was Brandt, de nieuwe trainer van NAC Breda, niet blij. "Het was ronduit slecht", is de duidelijke taal van de oefenmeester.

NAC kwam in Waardenburg zelfs op achterstand, maar Arne Slot voorkwam na rust een blamage. Dit doelpunt kon het humeur van Brandts echter niet verbeteren. "We kwamen niet in de duels. En ja om een wedstrijd te winnen, moet je ook duels winnen, maar daar kwamen we niet eens aan toe. We stonden té ver van de man af en kwámen daardoor niets eens in de duels", foetert hij op de website van de Bredase club.

"Natuurlijk, we zijn aan het opbouwen, maar je wilt toch ook zien waar je mee bezig bent. Het begint allemaal met strijd. Ja, misschien hebben we te veel voetballers in de selectie, kan zijn, maar ook díe jongens moeten strijd leveren. Niet één speler is nog zo goed dat hij het puur op techniek kan doen. Echt, hard werken voor de ploeg is het belangrijkste, de individuele kwaliteit is een extra. Maar goed, ik heb vanavond weer heel wat geleerd. Daar kunnen we weer mee verder", aldus de oefenmeester op NAC.nl.

NAC Breda speelde in Waardenburg nog zonder Leonardo en Anouar Diba. Edwin Zoetebier stond de hele wedstrijd onder de lat, terwijl ook nieuwelingen Gert-Jan Tamerus en Edwin van de Graaf in actie kwamen. Tamerus, die overgekomen is van Heracles Almelo, viel na ruim vijftig minuten uit met kramp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen