'Koeman haalt in juli Memphis, Wijnaldum en García naar Barça'

23 januari 2021 – Ronald Koeman gaat vanaf komende zomer de renovatie van FC Barcelona een volgende impuls geven. De Nederlandse coach is van plan om Memphis Depay (Olympique Lyon), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Eric García (Manchester City) transfervrij binnen te halen. Door de armlastige financiële positie van Barça zijn ze ondanks hun aflopende contracten eerder nog niet haalbaar.  

'Koeman haalt in juli Memphis, Wijnaldum en García naar Barça'

Dat schrijft El Mundo Deportivo over de drieslag die Koeman wil doen op de transfermarkt. Memphis was afgelopen ook zomer al heel dicht bij een akkoord met FC Barcelona, maar de Catalanen konden hem destijds niet betalen. Met een aflopend contract in het vooruitzicht kan hij transfervrij worden opgepikt in de komende zomer, waar Koeman van hoopt te profiteren. Door zijn goede band met Memphis kunnen andere clubs eventueel worden verslagen in de race om de Nederlander.

Dat geldt ook voor Wijnaldum. De dertigjarige middenvelder kan zijn aflopende verbintenis bij The Reds verlengen, maar zou ook graag een hereniging aangaan met Koeman bij FC Barcelona. Afgelopen zomer hadden de Catalanen ook voorzichtige interesse, maar was hij uiteindelijk onhaalbaar – ook omdat Jürgen Klopp zijn pupil niet wilde laten gaan.

Lees ookLaporta: "Weet dat Messi wil blijven bij FC Barcelona"

García (20) is een inmiddels ook al zeer bekend target, die onder contract staat bij Manchester City. De intelligente jonge verdediger had weliswaar diverse opties, waaronder bijtekenen bij The Citizens, maar wil echter terug naar de club waar hij is opgeleid en gaat kiezen voor een verbintenis in Catalonië. Hoewel er geluiden gaan dat ze hem nog deze winter willen ophalen, lijkt een zomertransfer gezien de financiële situatie van FC Barcelona realistischer.

LaLiga

gerelateerd