Titelhouder Arsenal uit FA Cup door eerste 'tegengoal' in 2021

23 januari 2021, 15:08

Arsenal heeft na een uitstekende periode de laatste weken zaterdagmiddag een doffe dreun ontvangen. De titelhouder werd op bezoek bij Southampton uitgeschakeld in de FA Cup (1-0) door een eigen treffer van Gabriel, die een voorzet van Kyle Walker-Peters ongelukkig tot doelpunt promoveerde. Het is bovendien de eerste nederlaag sinds een maand en één dag voor Arsenal. 

De ploeg van Mikel Arteta was de laatste tijd juist bezig aan een betere reeks. Nadat het Chelsea versloeg (3-1) eind december kroop het met vijf zeges in de laatste zes officiële duels in de Premier League omhoog en haalde het de vierde ronde van de FA Cup. Daarin kwam zaterdag echter voor de wedstrijd al de eerste domper, toen Pierre-Emerick Aubameyang vanwege privé-omstandigheden onverwacht ontbrak.

Zonder de man die drie van de laatste vijf doelpunten maakte namens Arsenal was de formatie opeens tandeloos en werd het door een eigen treffer van Gabriel, het eerste tegendoelpunt van het kalenderjaar 2021, uitgeschakeld. Zodoende kan het de titel van vorig seizoen niet prolongeren en verliest het voor het eerst sinds ruim een maand weer. Toen werd het in de League Cup uitgeschakeld door Manchester City (1-4), waardoor Arsenal zich voor de rest van dit seizoen kan richten op de Premier League en Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen