Wolfsburg vergroot zorgen Bosz; Mainz stunt tegen Leipzig

23 januari 2021, 17:27

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft de weg omhoog nog niet gevonden. Vier dagen na de eerste overwinning van 2021 (2-1 tegen Borussia Dortmund) ging het weer onderuit, 0-1 tegen VfL Wolfsburg. Leverkusen kan zo de koppositie voorlopig uit het hoofd zetten en moet in plaats daarvan naar onderen kijken. Daar staat de tegenstander van vanmiddag inmiddels op evenveel punten (32), met alleen nog maar een minder doelsaldo.

Bosz kende een eerste seizoenshelft om van te dromen, waarin het serieus meedeed om de bovenste plekken. De club was zelfs koploper toen het Der Rekordmeister op bezoek kreeg in de laatste wedstrijd van 2020. De 1-2 nederlaag was nipt en zeker geen schande, maar het betekende wel het begin van het verval. Ook in de Bundesliga-duels die volgden zou het niet meer winnen van achtereenvolgens Eintracht Frankfurt (2-1), Werder Bremen (1-1) en Union Berlin (1-0). Eerder deze week was daar eindelijk weer een winstpartij tegen Borussia Dortmund, maar een goed vervolg kreeg het niet.

Eenvoudig zou het sowieso ook niet zijn tegen VfL Wolfsburg, dat als nummer zes op bezoek kwam. Met drie goals uit de laatste drie wedstrijden was Wout Weghorst bovendien in bloedvorm. Het was echter niet de Nederlandse spits, maar de aanvallende middenvelder Bote Baku die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Wel deed Weghorst negentig minuten mee. Dat gold ook voor Daley Sinkgraven bij Die Werkself. Ook maakte de van Manchester United overgekomen Timothy Fosu-Mensah zijn debuut.

FSV Mainz 05 - RB Leipzig (3-2)

Leverkusen was niet de enige topploeg die zaterdagmiddag teleurstelde. RB Leipzig leek een makkelijke middag voor de boeg te hebben op bezoek bij FSV Mainz, dat dit seizoen pas twee wedstrijden won, maar ging verrassend met 3-2 onderuit. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor de normaal zelden scorende verdediger Moussa Niakhate. Nog voor rust wist hij tot twee keer toe gelijk te maken, na de goals van Tyler Adams en Marcel Halstenberg. Kort na rust zorgde Leandro Barreiro Martins voor de beslissende 3-2. 

Aan de verliezende kant Justin Kluivert waren dertig minuten speeltijd weggelegd voor Justin Kluivert. Het was pas de tweede keer dat hij in actie kwam sinds de blessure die hij in december opliep. Bij FSV Mainz deed Jeremiah St. Juste de volledige negentig minuten mee. Jean-Paul Boëtius bleef gedurende de hele wedstrijd op de bank.

Door de nederlagen van Leverkusen en Leipzig is Bayern München zonder te spelen de grote winnaar van deze Bundesliga-middag. Met nog een wedstrijd tegoed geniet Der Rekordmeister nu een voorsprong van vier punten op Leipzig en zeven op Leverkusen. Morgen komt de ploeg in actie tegen hekkensluiter Schalke 04. Bij winst vergroot het de afstand tot die achtervolgers tot respectievelijk zeven en tien punten. 

Overige uitslagen:

FC Augsburg - Union Berlin 2-1

Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt 1-5

SC Freiburg - VfB Stuttgart 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen