Nieuwe topscorer En Nesyri schiet Sevilla naar plek drie

23 januari 2021, 18:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Youssef En Nesyri is zaterdagmiddag opnieuw goud waard gebleken voor Sevilla. De spits die Luuk de Jong al een tijd lang op de bank houdt was tegen Cadiz voor de tweede keer dit seizoen goed voor een hattrick. Sevilla won met 3-0 en klom zo voor even naar plek drie, al komt nummer vier FC Barcelona morgen (zondag) nog in actie.

Precies twee weken eerder was En Nesyri ook al goed voor een hattrick, toen thuis tegen Real Sociedad (3-2 winst). Voorafgaand aan het duel tegen Cadiz was hij clubtopscorer met negen doelpunten. Zijn tiende viel na 35 minuten, nadat een afstandspoging van Jesus Navas op de paal belandde en de Marokkaan alert reageerde. Via de rebound schoot hij de 1-0 binnen. Al vier minuten later volgde zijn tweede: een voorzet uit een vrije trap werkte hij binnen.

Na ruim een uur spelen maakte En Nesyri zijn tweede hattrick van het seizoen compleet. Dat begon met geklungel achterin bij Cadiz. Verdediger Marc Baro moest opruimen, maar in plaats van de bal de zestien uit te knallen, schoot hij 'm omhoog. Met het hoofd maakte de spits van Sevilla daar dankbaar gebruik van. Met zijn derde treffer kroonde hij zich tot topscorer van La Liga met twaalf goals, meer dan Lionel Messi en Luis Suarez (beiden elf). Ook zijn vierde doelpunt zou zelfs nog volgen, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef 3-0, waarmee Sevilla uitstekende zaken deed.

Zo maakt de ploeg dankbaar gebruik van het puntverlies van Villarreal, dat eerder op de middag niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter SD Huesca. Ook het FC Barcelona van Ronald Koeman staat nu onder Sevilla op de ranglijst, maar de Catalanen komen morgen nog in actie tegen Elche. Het gat met nummer twee Real Madrid - dat vanavond speelt tegen Alaves - is voorlopig verkleind tot één punt. Koploper Atlético Madrid staat nog acht punten los van Sevilla. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen