Koploper Milan in eigen huis vernederd door Atalanta (0-3)

23 januari 2021, 19:57

Een uitzonderlijk zwak AC Milan heeft zich zaterdagavond laten verrassen door Atalanta Bergamo. De koploper ging in eigen huis met 0-3 onderuit, waar het gezien het spelbeeld ook geen aanspraak maakte op meer. Nummer twee en tevens aartsrivaal Inter kon daardoor in punten gelijk komen, maar verloor zelf ook twee punten bij Udinese (0-0).

Vanaf minuut één was het Atalanta dat - met Hans Hateboer en Marten de Roon aan de aftrap - het spelbeeld bepaalde in Milaan. De thuisploeg verloor dit seizoen pas twee wedstrijden, maar solliciteerde naar een derde nederlaag. Na een klein halfuur was het overwicht van Atalanta ook terug te zien op het scorebord. Een goede voorzet van Robin Gosens kon van dichtbij worden binnengewerkt door Cristian Romero: 0-1.

Na rust toonde Milan geen tekenen van beterschap. Het kwam zelfs meer in de problemen, toen Pierre Kalulu en Franck Kessie samen probeerde Josep Ilicic van scoren af te houden. Dat kwam hen namelijk op een penalty tegen te staan, die diezelfde Ilicic feilloos benutte. De vernedering was compleet toen Duvan Zapata een kwartier voor tijd met veel ruimte de bal ontving in de zestien en in de korte hoek binnen kon schuiven.

Bij AC Milan stond debutant Mario Mandzukic toen inmiddels op het veld. In dezelfde minuut dat hij inviel was hij al dicht bij de aansluitingstreffer, maar deze werd net gestopt door doelman Pierluigi Gollini. Dat de Kroaat met die poging voor het enige schot op doel van de thuisploeg tekende, zegt eigenlijk alles. Milan liet zich in eigen huis volledig aftroeven en mag blij zijn dat ook stadgenoot Inter niet wist te winnen. De voorsprong van de koploper bedraagt nog twee punten. Intussen klimt Atalanta voor even naar plek vier, al komen concurrenten Napoli en Juventus een dag later nog in actie.