Vitesse medekoploper na minimale zege op Groningen

23 januari 2021, 20:52   Bijgewerkt: 23 januari 2021, 22:22

Vitesse heeft zaterdagavond succesvol haar winstreeks voortgezet. De Arnhemmers, die haar 600e thuiswedstrijd in de Eredivisie speelde, legde FC Groningen met 1-0 over de knie. Dankzij een fantastisch doelpunt van Riechedly Bazoer is Vitesse weer samen met Ajax koploper van de Eredivisie.

Winnen en op zondag rustig kijken wat Ajax doet. Dat lijkt het wekelijkse patroon te gaan worden voor Vitesse. De nummer twee van de ranglijst moest zaterdagavond in haar 1200e eredivisiewedstrijd dan wel winnen van het tactisch sterk aangelegde Groningen van trainer Danny Buijs. Zo versloeg Groningen eerder dit seizoen al Ajax in de Euroborg (1-0) en werd veel ploegen het voetballen onmogelijk gemaakt.

Het wilde daarna nog niet heel erg vlotten tussen beide ploegen. De Arnhemmers grossierden in balverlies en konden Groningen alleen met lange passes van zijn stuk brengen. Vitesse en Groningen konden dus nauwelijks boeien in het eerste half uur in Arnhem. Het spel lag bovendien geregeld stil vanwege overtredingen over en weer en dat kwam het aanvalsspel van beide ploegen niet ten goede.

Toch werd er nog voor de rust een doelpunt gemaakt in de Gelredome. Een fenomenaal schot van Bazoer stuitte via de lat achter de lijn, maar de arbitrage had de beelden nodig om te constateren dat de bal de doellijn had gepasseerd. De openingstreffer van Bazoer was de achtste goal van Vitesse van buiten de 16 dit eredivisieseizoen, meer dan alle andere eredivisieclubs.

Na ruim een uur voetballen toonde de ploeg van Buijs wat meer lef in Arnhem. Tegelijkertijd wisten de Noorderlingen ook dat Vitesse naast Ajax en Feyenoord de minst gepasseerde ploeg van de competitie is. De driemansverdediging bestaande uit Eli Dasa, Bazoer en Danilho Doekhi presteert al het hele seizoen behoorlijk en ook vandaag stond het drietal goed georganiseerd.

Het spannend slotstuk van de wedstrijd had Vitesse volledig aan zichzelf te wijten. Tannane zette Matús Bero namelijk alleen voor Padt, maar de Slowaak wist het net niet te vinden. Hij schoot de bal hard tegen de Groningen-doelman aan. Zo ging diezelfde goalie nog mee naar voren, maar hij zag dat zijn kopbal vlak voor de doellijn werd weggewerkt.

Vitesse is dankzij de minimale overwinning op Groningen weer medekoploper van de Eredivisie. Het is zondagmiddag aan Ajax of ze dat ook nog na het weekend ook nog zijn.

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Remko Pasveer 7; Eli Dasa 6.5, Danilho Doekhi 6.5, Riechedly Bazoer 7, Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 6; Thomas Bruns 6 (66. Patrick Vroegh 5.5), Matús Bero 6.5, Oussama Tannane 6 (85. Daan Huisman –); Loïs Openda 6 (85. Oussama Darfalou –), Armando Broja 4.5 (66. Idrissa Touré 5).

FC Groningen: Sergio Padt 6.5; Damil Dankerlui 5 (79. Sam Schreck –), Ko Itakura 6, Mike te Wierik 5.5 (78. Bart van Hintum –), Gabriel Gudmundsson 5.5; Ahmed El Messaoudi 5 (85. Patrick Joosten –), Alessio Da Cruz 5 (69. Tomas Suslov 5.5), Daniel van Kaam 5, Azor Matusiwa (79. Ramon-Pascal Lundqvist –); Mohamed El Hankouri 5.5, Jörgen Strand Larsen 5.

Man of the Match: Riechedly Bazoer

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen