PSV houdt concurrentie in zicht na zakelijke zege op RKC

23 januari 2021, 22:03   Bijgewerkt: 23 januari 2021, 22:09

PSV heeft zaterdagavond zonder te overtuigen, maar ook zonder veel moeite te hoeven doen een 2-0 zege geboekt op laagvlieger RKC Waalwijk. Eran Zahavi zette zijn ploeg met een prachtige vrije trap net voor rust op voorsprong en Pablo Rosario was verantwoordelijk voor het slotstuk. PSV begaat dus net als Vitesse geen misstap en blijft de nummer drie van de Eredivisie. RKC ziet de onderste ploegen juist naderen. 

De ploeg uit de lichtstad moest het nog altijd stellen zonder Mario Götze en ook zijn landgenoot Philipp Max en Cody Gakpo waren niet van de partij. Donyell Malen en Ibrahim Sangaré begonnen op de bank. Wel keerde Olivier Boscagli weer terug in de basis, ditmaal als linksback. In een ontzettend drukke periode was dat geen overbodige luxe, de Fransman is namelijk de Eredivisiespeler met de meeste intercepties en na Daley Blind verstuurde hij ook nog eens de meeste passes. Bij de tegenstander ontbraken onder meer Vurnon Anita en Ola John, maar er was wel direct een basisplek voor nieuwkomer Thijs Oosting. De middenvelder wordt gehuurd van AZ en maakte in de Keuken Kampioen Divisie al zeventien goals in 48 duels. Hij moest het Waalwijkse middenveld dus van een doelpuntenimpuls voorzien.

Toch was er niet alleen maar ongeluk voor de Eindhovenaren. Een aantal minuten later ontsnapte PSV namelijk aan een tegengoal op een manier waar zelfs Victor Mids met open mond naar gekeken moet hebben. Binnen een minuut ranselde eerst Yvon Mvogo een poging van dichtbij van Lennerd Daneels op miraculeuze wijze uit het doel, vervolgens raakte Ayman Azhil de paal en tot slot haalde Jordan Teze de inzet van Melle Meulensteen nog van de lijn.

En de eeuwenoude voetbalwet vertelt ons dan: als je hem aan de ene kant niet maakt, dan valt hij aan de andere. PSV schrok namelijk wakker en antwoordde direct met goede kansen voor Malen en Zahavi. Op slag van rust kreeg de Israëliër een flinke zet van Meulensteen en schoot hij de vrije trap vervolgens schitterend via de binnenkant van de paal binnen. Het spektakelstuk dat zich voor rust voltrok, kon niet worden meegenomen richting de tweede helft. Beide ploegen koesterden vooral het balbezit, maar PSV kwam nauwelijks in de problemen.

PSV deed dus wat het moest doen en blijft Vitesse zodoende op de hielen zitten. Dinsdag volgt er nog een wedstrijd tegen hekkensluiter FC Emmen en over een ruime week staat de topper tegen Feyenoord op het programma. RKC zag eerder deze dag ADO en Emmen een punt pakken, waardoor de onderste plekken weer iets dichterbij komen. Komende woensdag treft het echter een op papier gunstigere tegenstander in Fortuna Sittard.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Yvon Mvogo 7,5; Olivier Boscagli 7, Timo Baumgartl 6,5, Jordan Teze 7, Denzel Dumfries 7; Pablo Rosario 7,5, Ryan Thomas 7,5 (74. Marco van Ginkel -); Mohammed Ihattaren 5,5 (64. Ibrahim Sangaré 6), Mauro Junior 5,5 (64. Erick Gutierrez 6); Noni Madueke 6 (23. Donyell Malen 6), Eran Zahavi 7 (74. Adrian Fein -).

RKC: Kostas Lamprou 6; Thierry Lutonda 5,5 (45. Luuk Wouters 6), Ahmed Touba 6,5, Melle Meulensteen 6,5, Juriën Gaari 5,5; Anas Tahiri 6, Ayman Azhil 6,5, Thijs Oosting 5 (61. James Efmorfidis -) (78.Nicolas Olsak -); Lennerd Daneels 5, Finn Stokkers 6 (61. Vitalie Damascan 6), Sylla Sow 5 (71. David Min -).

Man of the match: Ryan Thomas

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen