Heerenveen verliest opnieuw en breekt clubrecord

23 januari 2021, 23:07   Bijgewerkt: 23 januari 2021, 23:16

SC Heerenveen heeft zaterdagavond opnieuw niet kunnen winnen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Johnny Jansen won voor het laatst op 1 november vorig jaar. Door in de slotfase te verliezen van Heracles Almelo verbreken de Friezen het negatieve clubrecord uit 2002, waarin er tien wedstrijden op rij niet gewonnen werden. Delano Burgzorg was in de slotfase trefzeker, na een fout in de defensie bij de Friezen.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Met her en der een aantal goede combinaties dook Silvester van der Water na vijf minuten vogelvrij op voor Erwin Mulder. De rappe buitenspeler schoot de bal na een prima aanval echter hoog de tribune in, maar gaf wel een signaal af aan de Friezen. Heracles had daarna wel iets de overhand, maar kwam niet tot grote kansen. Hetzelfde gold voor Heerenveen. Pas na dertig minuten creëerde de Friezen een kans, maar dat was een prooi voor Janis Blaswich. Bij het schot van Siem de Jong raakte de middenvelder gelijk geblesseerd. Een tegenvaller voor de Friezen, die de middenvelder lieten vervangen door Rodney Kongolo. Verder was het een typerende eerste helft voor beide ploegen, die niet bekend staan om het goede voetbal van de afgelopen weken. Er werd ontzettend veel balverlies geleden, waardoor het geen aantrekkelijk eerste bedrijf was in Almelo.

Totdat invaller Arjen van der Heide de bal in de laatste minuut zomaar inleverde bij de thuisploeg. Burgzorg wist daar wel raad mee en schoot de bal met zijn linker tegen de touwen: 1-0. Het was een wedstrijd die geen winnaar verdiende, maar die er door een blunder van de Friezen toch kwam. Door de goal van Burgzorg stijgt de ploeg uit Almelo voorlopig naar de elfde plek. Heerenveen blijft achtste.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6, Tim Breukers 6, Robin Pröpper 7, Marco Rente 6, Giacomo Quagliata 6, Lucas Schoofs 5.5, Luca de la Torre 5.5, Rai Vloet 6 (90. Orestis Kiomourtzoglou -), Silvester van der Water 6.5 (87. Teun Bijleveld -), Ismail Azzaoui 5.5 (60. Ahmed Kutucu 6.5), Delano Burgzorg 7.

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6.5, Sherel Floranus 5.5, Ibrahim Dresevic 6, Pawel Bochniewicz 5, Lucas Woudenberg 4.5 (77. Rami Kaib -), Tibor Halilovic 6.5 (68. Rami Hajal 6), Siem de Jong 5 (35. Rodney Kongolo 5), Joey Veerman 4.5, Mitchell van Bergen 4, Henk Veerman 5.5, Benjamin Nygren 5.5 (77. Arjen van der Heide -).

Man of the Match: Delano Burgzorg

*spelers moeten tenminste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen