Materazzi: "Zidane moet Gouden Bal behouden"

13 juli 2006, 14:17

Marco Materazzi vindt dat Zinedine Zidane zijn Gouden Bal, de prijs voor beste speler van het WK, moet behouden. FIFA-president Joseph Blatter liet woensdag weten dat Zidane zijn prijs mogelijk in moet leveren, maar Materazzi vindt dat onzin. De kopstoot van Zidane heeft niets te maken met zijn spel tijdens het toernooi, benadrukt de Italiaan.

Zidane werd in de finale van het WK van het veld gestuurd, nadat hij zijn hoofd hardhandig tegen de borst van Materazzi gezet had. Deze overtreding is voor Blatter een reden om te overwegen of hij de Gouden Bal aan een andere speler toe moet wijzen. Marco Materazzi vindt dat echter onzin. "Zidane heeft de prijs gewonnen voor hetgeen hij heeft laten zien op het veld. Hij was de beste speler van het WK", zegt de Italiaanse verdediger.

Materazzi blijkt zelfs een groot fan van Zidane. "Ik heb hem altijd bewonderd, ik heb zelfs nog een shirtje van hem in mijn kast hangen. We hebben ooit shirts geruild na een wedstrijd in de competitie, toen ik nog bij Perugia speelde. Ik probeerde hem tijdens de finale te provoceren, omdat hij zo gevaarlijk was. Enkele minuten eerder had hij nog bijna gescoord met een kopbal, maar Buffon wist toen knap te redden", aldus Materazzi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen