VVV-Venlo verrast FC Twente en verlengt ongeslagen reeks

24 januari 2021, 16:33

VVV-Venlo heeft zondagmiddag goede zaken door FC Twente in de Grolsch Veste met 0-1 te verslaan. Lang was het Venlose veldspel bijzonder pover en de kansen waren dan ook voor Twente. In het tweede bedrijf verdween de overtuiging bij de thuisploeg en invaller Torino Hunte trof bij de eerste kans van de bezoekers direct doel. Daarna kwam de voorsprong ook niet meer in gevaar.

Voor zowel FC Twente als VVV-Venlo was het een erg belangrijke wedstrijd. Waar Twente graag wil aanhaken bij de subtop, is het bij VVV een kwestie van wegkomen uit de onderste regionen. De Venlonaren sloegen de afgelopen weken de goede weg in. Het bleef in de laatste drie duels ongeslagen en vergaarde daarin zeven punten. De Limburgse club heeft met Giorgos Giakoumakis nog altijd de topscorer van de competitie in huis. De Griek vond al zestien keer het net dit seizoen en laat daarmee Twente-spits Danilo, met elf goals, ver achter zich.

De tweede helft begon even tam als de eerste, maar langzamerhand kroop ook VVV uit zijn schulp. Het bewoog steeds meer naar het Twentse doel toe, maar kwam nog altijd niet tot uitgespeelde kansen. De thuisploeg ging ondertussen door met het zoeken van de aanval, maar ook voorin zag het er niet altijd even gepolijst uit. Via Danilo kreeg het wel een enorme kans op de 1-0. Hij had de bal van dichtbij voor het inschieten, maar zijn inzet verdween tergend langzaam naast het doel. Even daarvoor hadden beide trainers een dubbele wissel toegepast. Onder andere Luciano Narsingh, overgekomen van Feyenoord, maakte zijn debuut voor Twente.

Een fikse tik dus voor Twente dat VVV ook niet het vuur aan de schenen legde in de tweede helft. Ook na de treffer bleef het spel gezapig en bovenal niet overtuigend. Zo zag het spel van VVV er lang niet goed uit, maar had het wel de voorsprong te pakken. Die kwam eigenlijk niet meer in gevaar waardoor de Venlose ploeg de ongeslagen reeks voortzet. Het neemt verder afstand van de onderste plekken in de Eredivisie, terwijl Twente de aansluiting met de subtop mist.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 5.5; Gonzalo Pleguezuelo 5.5, Dario Dumic 5.5, Kik Pierie 5.5, Gijs Smal 5.5; Ramiz Zerrouki 5 (63. Godfried Roemeratoe 5.5), Luka Ilic 5.5, Jesse Bosch 5.5 (82. Isah Abass -); Thijs van Leeuwen 5.5 (63. Luciano Narsingh 5), Danilo 5, Queensy Menig 6

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Tristan Dekker 5.5 (50. Tobias Pachonik 5), Roy Gelmi 5.5, Kristopher Da Graca 5.5, Leon Guwara 5.5; Danny Post 5.5, Zinédine Machach 6 (85. Cristos Donis -), Simon Janssen 5 (63. Evert Linthorst 5); Vito van Crooy 5, Giorgos Giakoumakis 5, Joshua John 5 (63. Torino Hunte 6.5)

Man of the match: Torino Hunte

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen