Abraham bezorgt Chelsea zege, Leicester na rust langs Brentford

24 januari 2021, 17:17   Bijgewerkt: 24 januari 2021, 17:23

Chelsea heeft zondagmiddag zonder problemen de volgende ronde van de FA Cup bereikt. Op het eigen Stamford Stamford Bridge bleek de ploeg van manager Frank Lampard dankzij een hattrick van Tammy Abraham te sterk voor Luton Lown. Ook Leicester City boekte een overwinning. In Londen won het elftal van Brendan Rodgers met 1-3 van stuntploeg Brentford.

Chelsea - Luton Town 3-1

Lampard gaf in de vierde ronde van de FA Cup rust aan verschillende basiskrachten, maar had wel een plekje ingeruimd voor Hakim Ziyech. Tegen Luton Town, de nummer dertien van het tweede niveau, bleek de hoofdrol echter weggelegd voor Abraham. De spits had Chelsea binnen twintig minuten al op een 2-0 voorsprong gezet. De gasten kwam via Jordan Clark terug in de wedstrijd. Doelman Kepa Arrizabalaga ging andermaal niet vrijuit bij de tegengoal. Na de thee schoot Abraham de gastheer vervolgens in veilige haven. Timo Werner faalde nog vanaf elf meter.

Brentford - Leicester City 1-3

Leicester kende op zijn beurt een lastige middag op bezoek bij het Londense Brentford. Die club staat vierde in de Championship en bereikte zelfs de halve finale van de League Cup. Daarin bleek Tottenham Hotspur onlangs te sterk. Het avontuur in de FA Cup kwam zondag ook ten einde. In de eerste helft nam Brentford via Mads Bech nog de leiding, maar in het tweede bedrijf stelde Leicester orde op zaken. Doelpunten van Cengiz Ünder, Youri Tielemans (strafschop) en James Maddison bleken voldoende voor een ticket voor de volgende ronde.