Huntelaar ziet Schalke 04 ruim verliezen van Bayern München

24 januari 2021, 17:28

Bayern München heeft zondag de koppositie in de Bundesliga geconsolideerd. Op bezoek bij Schalke 04 boekte de ploeg van trainer Hansi Flick een overtuigende 0-4 zege. Thomas Müller (twee keer), Robert Lewandowski en David Alaba waren trefzeker in Gelsenkirchen. Bij de thuisploeg ontbrak Klaas-Jan Huntelaar nog.

De wedstrijd tegen Bayern München bleek te vroeg te komen voor de van Ajax overgekomen routinier. Huntelaar miste door kuitklachten ook al de midweekse wedstrijd tegen FC Köln (1-2). Tegen de koploper van de Bundesliga nam de 37-jarige spits wederom plaats op de tribune. Hij zag Müller na een halfuur de score openen door raak te koppen op aangeven van Joshua Kimmich.

Na de pauze maakte Lewandowski er 0-2 van door de bal langs Ralf Fährmann te schieten. Daarmee werd hij de eerste speler in de Bundesliga die acht uitwedstrijden op rij weet te scoren. Met afstandsschoten probeerde Schalke 04 terug te komen in de wedstrijd, maar het was Bayern München dat in de slotfase verder uitliep. Eerst kopte Müller voor de tweede keer raak, vervolgens knalde Alaba de 0-4 binnen.

Door de zege staat Bayern München liefst zeven punten los van nummer twee RB Leipzig. De nummer twee van de Bundesliga ging eerder dit weekend onderuit tegen FSV Mainz 05 (3-2). Schalke 04 blijft de rodelantaarndrager met slechts zeven punten uit achttien wedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen