Negatief record voor FC Twente: "Hier moet het bij blijven"

24 januari 2021, 20:42

FC Twente heeft na de zeperd van zondagmiddag tegen VVV-Venlo vijf thuiswedstrijden op rij verloren. In de Grolsch Veste waren de bezoekers verrassend met 0-1 te sterk voor de ploeg van trainer Ron Jans, die het lek nog niet boven heeft bij de club uit Enschede. Toch vond hij de nederlaag niet verdiend.

"Dit was echt zo'n klassieker", opperde Jans na de verloren wedstrijd in gesprek met ESPN. "De ene ploeg stopt veel energie in de wedstrijd om te winnen, terwijl de ander vooral tegenhoudt. Wij hebben drie goede kansen gehad, maar die benutten we niet. Dan krijg je het deksel op de neus."

Topschutter Danilo kon zijn ploeg ook niet helpen aan een broodnodige treffer. "Ik ben echt niet boos op Danilo", aldus Jans. "Spelers kunnen kansen missen. Dan moet je ze vertrouwen blijven geven. Danilo staat niet ter discussie. Hij heeft moeten werken aan zijn fitheid en dat gaat nu beter. Deze week kan hij zich in drie wedstrijden bewijzen."

Het negatieve record van vijf verloren thuiswedstrijden op rij is ook voor de coach vervelend. "Records zijn er om te verbreken, maar deze liever niet. We moeten zorgen dat het hier bij blijft. Ik vond deze nederlaag niet verdiend, maar we moeten zelf scherper zijn in het benutten van de kansen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen