Van de Beek ziet vervanger Fernandes Liverpool vellen

24 januari 2021, 19:58   Bijgewerkt: 24 januari 2021, 20:08

Manchester United heeft aartsrivaal Liverpool uitgeschakeld in de vierde ronde van de FA Cup. Waar de ontmoeting tussen de aartsrivalen een week geleden geen doelpunten opleverde, vielen er zondag vijf doelpunten op Old Trafford. United won het duel met 3-2 en meldt zich daardoor bij de laatste zestien van het bekertoernooi. Donny van de Beek begon in de basis, maar slaagde er niet in zijn stempel te drukken.

Voor het eerst sinds 9 januari mocht Van de Beek weer eens opdraven bij Manchester United. Toen speelde de Nederlandse middenvelder negentig minuten in de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Watford. In de competitieduels die volgden, bleef Van de Beek steeds op de bank. De laatste keer dat hij in actie kwam in de Premier League dateert zelfs alweer van 20 december.

Tegen Liverpool kreeg Van de Beek weer eens het vertrouwen van trainer Ole Gunnar Solskjaer, maar zijn kans greep hij niet echt. De voormalig Ajacied kwam weinig in het stuk voor en werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald en vervangen door Bruno Fernandes. Op dat moment prijkte een 2-2 stand op het scorebord.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, was na ruim een kwartier spelen op voorsprong gekomen door een doelpunt van Mohamed Salah. Met een fraaie stift verschalkte hij doelman Dean Henderson. Het antwoord van Manchester United liet niet lang op zich wachten. Marcus Rashford bereikte met een lange pass Mason Greenwood, die de bal in de lange hoek schoof.

Met een doelpunt vroeg in de tweede helft pakte Manchester United door. Ditmaal stond Rashford aan het einde van de aanval en was Greenwood de aangever. Maar Liverpool liet zich niet uit het veld slaan en kwam via Salah nog binnen het uur terug tot 2-2. Het bleek niet genoeg voor de bezoekers, die in de Premier League al vijf wedstrijden op rij niet hebben gewonnen. Een paar minuten na zijn invalbeurt maakte Bruno Fernandes vanuit een vrije trap het winnende doelpunt. In de twaalf resterende minuten hield United vrij eenvoudig stand en liep het zelfs bijna uit tot 4-2, ware het niet dat Edinson Cavani de paal raakte.

Manchester United komt op 10 februari weer in actie in de FA Cup. Dan is in de achtste finale West Ham United de tegenstander. In de competitie speelt de ploeg van Solskjaer woensdag tegen Sheffield United. Liverpool treft een dag later Tottenham Hotspur.