Roda JC terug in linkerrijtje na zege tegen beloften FC Utrecht

24 januari 2021, 21:55

Roda JC heeft zondagavond drie punten bijgeschreven in de Eerste Divisie. Op eigen terrein boog de ploeg van trainer Jurgen Streppel tegen Jong FC Utrecht een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Door de overwinning is Roda JC geklommen van de elfde naar de negende plaats in de Eerste Divisie.

Roda JC kende door een 0-1 zege bij Jong AZ een goede start van het jaar, maar hield vervolgens maar één punt over aan de ontmoetingen met het hogere geklasseerde NAC Breda (2-2) en De Graafschap (1-3). Tegen Jong FC Utrecht werd zondag de tweede zege van het jaar geboekt, al begon de wedstrijd niet goed voor de club uit Kerkrade.

Na twintig minuten opende Jeredy Hilterman namelijk de score namens de bezoekers. Hij ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van de thuisploeg en schoot van dichtbij raak. Het duurde niet lang voordat Roda JC orde op zaken stelde. Na een halfuur schoot Erik Falkenburg met een volley uit een corner de 1-1 binnen.

Roda JC trok in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Nadat Jong FC Utrecht de paal had geraakt, maakte Patrick Pflücke er 2-1 van. Een voorsprong die niet meer werd weggegeven.