Baumgartl houdt nog altijd hoop om te slagen bij PSV

25 januari 2021, 09:42

Timo Baumgartl heeft ook onder Roger Schmidt geen vaste basisplaats bij PSV dit seizoen, maar in de laatste drie duels maakte hij mede door blessureleed bij de concurrentie de negentig minuten vol. Het geeft de centrale verdediger perspectief, waardoor hij nog altijd vastbesloten is om zijn belofte in te lossen in Eindhoven.

"Het gaat inderdaad beter op links. Vorig seizoen was het een beetje lastig om daar te spelen, zonder daarop te hebben getraind", vertelt Baumgartl tegenover het Eindhovens Dagblad over zijn positie centraal achterin. Een zomers vertrek naar Fulham sloeg hij af, vanwege een gebrek aan perspectief. Dus besloot hij zich volledig op PSV te storten.

"Het hoort bij het leven van een voetballer dat hij soms minder speelt. Dan ga je extra trainen en extra oefeningen doen om alsnog beter te worden. Ik blijf me ontwikkelen", aldus de Duitser, die vindt dat het met hem beter gaat dan vorig seizoen. Dat hij niet speelt, blijft uiteraard wel jammer. "De trainer beslist. Ik moet professioneel zijn, dan krijg je vanzelf weer een kans om te spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen