Woord 'kampioenschap' valt niet na zevende zege op rij Atlético

25 januari 2021, 10:50

Het begint er steeds meer op te lijken dat niet FC Barcelona of Real Madrid, maar Atlético Madrid kampioen van Spanje gaat worden. Tegen Valencia won het team van Diego Simeone zondag met 3-1, waardoor de zevende overwinning op rij een feit was. Simeone stelde zich desondanks bescheiden op.

Door de nieuwe zege bedraagt de voorsprong op Real Madrid liefst zeven punten. Bovendien heeft de koploper nog een duel in te halen. Toen Simeone na de wedstrijd gevraagd werd naar de titelkansen, haalde hij de schouders op. "We denken alleen aan onze komende tegenstander Cádiz en willen elke training beter worden. Het enige wat we willen, is ons verbeteren."

Zondag tegen Valencia kwam de koploper verrassend nog wel op achterstand. "Dat was het gevolg van ons slechte optreden in de eerste helft", zei Simeone tegen Marca. "In de tweede helft deden we het beter en daarmee deden we Valencia pijn. Het enige wat wij nu kunnen doen, is van wedstrijd tot wedstrijd leven."

Luis Suárez was zondag overigens ook weer trefzeker. De van FC Barcelona overgekomen spits scoorde twaalf keer in zijn eerste vijftien duels voor zijn nieuwe club en kent zodoende een geweldige start van zijn dienstverband in Madrid.