'Tuchel volgt Lampard op, mede vanwege Havertz en Werner'

25 januari 2021, 11:16

Chelsea moet Frank Lampard officieel nog ontslaan, maar diens opvolger staat al klaar: de bij Paris Saint-Germain ontslagen Thomas Tuchel (47) wordt zeer vermoedelijk de nieuwe oefenmeester van The Blues. De oefenmeester wordt de opvolger van Lampard en heeft als een van de belangrijkste missies om zijn landgenoten Kai Havertz en Timo Werner weer aan de praat te krijgen.

Dat schrijven Engelse media, waaronder transferspecialist Fabrizio Romano. Massimiliano Allegri werd ook gelinkt aan een avontuur bij Chelsea, maar hij had volgens Romano nog geen contact met het management van Chelsea. Tuchel werd juist al meerdere keren aangeboden bij de hoge heren van Chelsea en zou na het naderende ontslag van Lampard dan ook naar voren worden geschoven.

Lees ook'Lampard moet 24 uur na overwinning het veld ruimen bij Chelsea'

Tuchel werkte eerder bij 1. FSV Mainz, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. In Duitsland won hij de DFB-Pokal, terwijl hij in Frankrijk twee titels, twee bekers, twee supercups won en de finale van de Champions League haalde. Met name vanwege het vertoonde spel werd Tuchel deze winter vervangen door Mauricio Pochettino in Parijs.

De huidige negende positie is zwaar teleurstellend voor Chelsea. Vorige week ging de ploeg vrij kansloos met 2-0 ten onder bij Leicester City en die nederlaag deed veel pijn bij de leiding. Chelsea won slechts één van de laatste vijf Premier League-duels. Met name het feit dat er verloren werd van concurrenten Leicester, Manchester City (1-3), Arsenal (3-1) en Everton (1-0) in enkele weken tijd, hakte er zwaar in bij Chelsea.

Zeker ook omdat de verwachtingen torenhoog waren op Stamford Bridge in aanloop naar het seizoen. De selectie werd flink versterkt met Kai Havertz (80 miljoen), Timo Werner (53 miljoen), Ben Chilwell (50 miljoen), Hakim Ziyech (40 miljoen) en Edouard Mendy (24 miljoen). Omdat Havertz en Werner nog niet tot wasdom zijn gekomen in Londen, hoopt de clubleiding hen met de komst van Tuchel weer een impuls te geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen