Van Hooijdonk blijft deze winter bij NAC; toekomst is ongewis

26 januari 2021 – Waar de toekomst van NAC Breda-topscorer Sydney Van Hooijdonk ligt, staat nog niet vast. De spits blijft in ieder geval de rest van dit seizoen voor de club uitkomen, maar beschikt wel over een aflopend contract. Of dat verlengd gaat worden, hangt niet alleen van hemzelf af.

Van Hooijdonk blijft deze winter bij NAC; toekomst is ongewis

'Het is niet uitgesloten dat Van Hooijdonk voor twee of drie jaar bijtekent, maar net zo goed loopt hij komende zomer alsnog gratis de deur uit', schreef BN DeStem dinsdagochtend. Pas in het voorjaar, wanneer er een nieuwe technisch directeur is aangesteld, zullen club en speler praten over een eventueel nieuw, meerjarig contract. Voor nu ligt er nog geen aanbieding voor de clubtopscorer die er dit seizoen twaalf maakte. 

Wat wel al vast staat, is dat Van Hooijdonk niet tussentijds zal vertrekken. Een clausule in zijn contract die mogelijk maakte dat hij transfervrij zou vertrekken, is zondagnacht verlopen. Als hij de club verlaat, zal dat pas in de zomer zijn. Wel staan verschillende clubs al klaar om hem dan op te pikken. Naast FC Emmen zou er ook lichte interesse zijn van enkele clubs uit de lagere divisies van Italië en Engeland. Van Hooijdonk zelf hoopt echter met NAC in de Eredivisie te spelen.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd