Vader Schuurs: "Vaak weten de kenners niet wat er speelt"

26 januari 2021, 11:24   Bijgewerkt: 26 januari 2021, 11:40

Het wordt onderschat wat topsporters allemaal moeten geven. Dat stelt Lambert Schuurs, vader van Ajax-verdediger Perr Schuurs en ook tennisster Demi Schuurs. Volgens hem praten mensen te makkelijk over topsport en hebben ze geen idee wat erbij komt kijken.

"Het wordt gigantisch onderschat", begon hij in L1-programma AvondGasten Sport. "Het niveau waar alle profs op acteren vergt heel veel discipline. Er komt veel bij kijken en je hebt een levenswijze nodig om topsport te kunnen beoefenen. Heel veel mensen praten heel makkelijk over topsport."

Hij wees daarbij op de kritiek die Perr Schuurs geregeld te verduren kreeg. "Je ziet je zoon natuurlijk altijd door een roze bril, maar vaak weten praatprogramma's niet wat er gebeurd. Hij verloor een keer met Jong Ajax en hij was bij vier doelpunten negatief betrokken. Maar de vader van een vriend had toen zelfmoord gepleegd, waardoor hij zo slecht voetbalde. Zo spelen er vaak dingen mee. Perr moet zeker nog verbeteren, maar vaak weten de kenners niet wat er speelt."

Twee weken terug verlengde Schuurs zijn contract bij Ajax, maar vervolgens moest hij genoegen nemen met een reserverol. Trainer Erik ten Hag gaf de voorkeur aan jeugdspeler Jurriën Timber. "Nu is het aan mij om me weer te laten zien", [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379035/schuurs-laat-zich-niet-van-de-wijs-brengen-door-reserverol/,_blank,reageerde Schuurs daarop] tegenover ESPN

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen