PSV-coach Kornetka looft rol van invaller Mauro Júnior

27 januari 2021 – PSV-coach Lars Kornetka, dinsdagavond in Emmen de vervanger van de geschorste Roger Schmidt, was trots op de hoofdrol voor Mauro Júnior. De Duitser gaf te kennen dat de technische leiding eerder al had gezien dat de Braziliaan een grote rol gaat spelen in de komende jaren en was opgelucht dat hij dit op De Oude Meerdijk met doelpunt en assist waar maakte.

PSV-coach Kornetka looft rol van invaller Mauro Júnior

"We hebben in het voorseizoen al gezien dat hij belangrijk voor ons zou kunnen zijn", looft Kornetka tegenover het Eindhovens Dagblad. "Toen nog als linksback. Hij was wat verrast dat we dat in hem zagen, maar hij pakte de uitdaging op. Mauro kan op heel veel plekken spelen, is niet bang, pakt uitdagingen op. Hij wint veel ballen voor ons en kan ook nog goed koppen. Ik ben blij dat hij vanavond (dinsdag) voor ons goede momenten had."

Tegenover ESPN gaf Kornetka bovendien aan dat ook de geschorste hoofdcoach van PSV opgelucht was met de overwinning. "Roger is erg gelukkig", glimlachte hij na de zege. Jörn Wolf, de andere assistent-coach van de Eindhovenaren, had op dat moment reeds contact gehad met de oefenmeester, die in het hotel was achtergebleven. Ondanks de afwezigheid van Schmidt, wisselde PSV opnieuw volop.

Lees ookMauro Júnior redt PSV in Emmen: "Vanavond was mijn avond"

"We zagen in de tweede helft dat er wat frisse energie nodig was en hadden bijvoorbeeld met Érick Gutiérrez en Mauro Júnior nog spelers op de bank die we konden inbrengen. Van tevoren wisten we ook dat Philipp Max nog niet helemaal honderd procent was omdat hij ziek was geweest. Daarom konden we ook Timo Baumgartl goed gebruiken", aldus Kornetka in het ED.

PSV

gerelateerd