Cambuur versterkt zich alvast met assistkoning Doodeman

27 januari 2021 – SC Cambuur heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Nick Doodeman. De 24-jarige aanvaller komt komende zomer transfervrij over van FC Volendam, zo maakt de club uit Leeuwarden woensdagochtend bekend. In het Cambuurstadion tekent Doodeman een contract voor twee seizoenen.

Cambuur versterkt zich alvast met assistkoning Doodeman

Doodeman doorliep de jeugdopleiding van AZ en maakte in de zomer van 2017 de overstap naar FC Volendam. De voorbije jaren kwam hij tot 122 optredens in de Eerste Divisie. Dit seizoen is hij de assistkoning van de Eerste Divisie. Hij bereidde tien doelpunten voor en scoorde bovendien zelf acht keer.


"Nick is een echte teamspeler die past bij onze speelwijze. Wij volgen hem al langer en met zijn diepgang, overzicht en passing kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn. Dat blijkt ook wel uit zijn rendement. Daarnaast is  het een fijne persoonlijkheid en iemand die hard wil werken voor het team. We zijn kortom blij dat hij voor ons project heeft gekozen", aldus technisch manager Foeke Booy

Jasper van Leeuwen, technisch directeur van FC Volendam, licht het vertrek van Doodeman toe. "We hebben Nick's contract in de herfst van 2019 opengebroken, en daarbij was al duidelijk dat een vervolgstap van Nick waarschijnlijk niet heel lang meer op zich zou laten wachten. Afgelopen zomer is het er niet van gekomen, maar nu heeft Nick aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe prikkel en omgeving. Hij speelt hier natuurlijk ook al een behoorlijke tijd, dus we kunnen dat begrijpen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd