Feyenoord aan kop in veldencompetitie, ADO klimt naar podium

27 januari 2021, 11:54   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 11:59

Ook dit seizoen heeft Feyenoord de beste grasmat. Halverwege het seizoen is het veld van De Kuip het best beoordeeld, zo maakt belangenvereniging VVCS bekend. De veldencompetitie kent een verrassende nummer twee.

Aanvoerders uit de Eredivisie geven wekelijks hun beoordeling door aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Zij kiezen na een uitwedstrijd voor een waardering tussen 1 (slecht) en 5 (uitstekend). Feyenoord scoort dit seizoen gemiddeld een 4,75. Nieuw dit seizoen op het podium is ADO Den Haag, dat afgelopen zomer overging op echt gras en gemiddeld een 4,12 scoort. AZ en Willem II delen met een gemiddelde beoordeling van 3,88 de derde plaats.

Ook PEC Zwolle en VVV-Venlo keerden onlangs terug op echt gras. Hun velden worden minder goed beoordeeld en zijn terug te vinden op de respectievelijk twaalfde en vijftiende plaats. Ajax (achtste), PSV (negende) en Vitesse (13) staan in de middenmoot. De onderste drie plaatsen op de ranglijst worden bezet door clubs die spelen op kunstgras: Heracles, Sparta Rotterdam en FC Emmen. Het veld van Emmen scoort met een gemiddelde van een 1,22 het slechtst.

De ranglijst is hier terug te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen