Rep analyseert Ajax: "Zo'n wereldvoetballer vind ik Haller niet"

27 januari 2021, 15:47

Met al twee doelpunten en drie assists is Sébastien Haller prima begonnen bij Ajax, maar niet iedereen is nog overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Johnny Rep, die tussen 1971 en 1975 bij de Amsterdamse club speelde, zet nog vraagtekens achter de Ivoriaanse spits,

De oud-spits van Ajax weet dat de verwachtingen hooggespannen zijn vanwege het feit dat Haller een recordaankoop is. "Ik vind 'm wel wat duur", vertelt Rep aan het Algemeen Dagblad. "Hij heeft al wel een paar goals gemaakt en assists gegeven, maar zo'n wereldvoetballer vind ik het ook weer niet. Hij past wel in die voorhoede vind ik, want daar lopen allemaal van die kleine mannetjes rond. Dan is het lekker als daar ook zo'n boom van een vent tussen loopt die nog weleens een bal kan inkoppen."

Rep vindt dat Ajax sowieso nog weinig indruk maakt. Vooral het defensie aspect van de ploeg is volgens hem niet goed genoeg. "Ik vind Ajax maar moeizaam draaien momenteel. Het is niet geweldig allemaal. Wat betreft de achterhoede ben ik al niet zo tevreden. Ik vind dat Perr Schuurs onzekerheid uitstraalt en dat kost punten. Er worden achterin veel fouten gemaakt, waardoor het hele elftal minder goed draait", zegt Rep, die ook merkt dat Dusan Tadic iets minder goed in vorm is. "Ja die kan natuurlijk verschrikkelijk goed voetballen maar ik vond hem vorig seizoen al wat minder dan het jaar ervoor. Echt uitblinken lijkt er niet meer in te zitten. Dat is jammer want Tadic in vorm is heel belangrijk voor Ajax", aldus de 69-jarige oud-Ajacied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen