Dumfries haalt opgelucht adem en verwacht 'Feyenoord' te halen

27 januari 2021 – De blessure die Denzel Dumfries dinsdag opliep tegen FC Emmen, lijkt mee te vallen. De aanvoerder van PSV heeft donderdag aan De Telegraaf laten weten dat er geen schade te zien was op de mri-scan. Dat was een hele opluchting voor de verdediger, wel even vreesde voor een zware blessure.

Dumfries haalt opgelucht adem en verwacht 'Feyenoord' te halen

"We hebben vandaag (woensdag, red.) een mri-scan gemaakt, er was geen schade te zien", zegt Dumfries. "Ik verwacht wel dat ik zondag kan spelen", doelt hij op het duel met Feyenoord. De knie van de verdediger kreeg tegen Emmen een behoorlijke optater. "Achteraf lijkt het alsof ik het erger maakte. Toen ik mezelf terugzag, dacht ik: jeetje. Het was de schrik. In de warming-up voelde ik al dat het kunstgras best stroef was. Moeilijk kunstgras, hard ook. Toen het gebeurde dacht ik: shit. Ik had al wat pijnstillers genomen van tevoren, voelde echt veel pijn, maar kon het niet precies plaatsen."

Na de met 0-2 gewonnen wedstrijd leek het mee te vallen bij Dumfries, bij wie de angst al snel wat afnam. "Toevallig kwam Ryan Thomas naar me toe", zegt Dumfries. "Hij vroeg hoe gaat het. Ik zei ja, het gaat wel. Hij zegt ineens you never had that feeling… Ik zei ja! Dus ik was bang! Maar ik begreep wat hij bedoelde. Hij heeft écht een kruisbandblessure meegemaakt. Bij mij was het een combinatie van pijn en schrik. Ik ben blij dat het zo afgelopen is."

Zondagmiddag gaat PSV op bezoek bij Feyenoord. PSV heeft op dit moment acht punten meer dan de Rotterdammers, maar het team van Dick Advocaat speelt vanavond nog tegen sc Heerenveen.

PSV

gerelateerd