Luuk de Jong grijpt kans in basis met beide handen aan

27 januari 2021 – Sevilla heeft zich woensdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Luuk de Jong kreeg een kans in de basis en greep die met beide handen aan. Met twee doelpunten droeg hij bij aan een 3-0 zege.

Luuk de Jong grijpt kans in basis met beide handen aan

Na een seizoen waarin hij Sevilla de Europa League bezorgde, heeft De Jong het moeilijk in Zuid-Spanje. Youssef En-Nesyri is uitgegroeid tot eerste spits en trainer Julen Lopetegui heeft geen reden om de Marokkaan er op korte termijn uit te halen. Dus moet De Jong zich op dit moment voornamelijk tevredenstellen met invalbeurten.

En-Nesyri kreeg woensdag rust bij Sevilla, waardoor De Jong in de basis startte. Aan Lopetegui toonde hij het scoren niet te zijn verleerd. Na twintig minuten opende hij met een knappe kopbal de score, waarna hij tien minuten later op aangeven van Suso ook de score verdubbelde. Via Ivan Rakitic liep Sevilla voor rust zelfs uit naar 3-0.

De Jong slaagde er na rust niet in om zijn hattrick te completeren en werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Bij Sevilla kregen Karim Rekik en Oussama Idrissi als invallers ook speeltijd. De club uit Zuid-Spanje komt komende zaterdag weer in actie, dan is in competitieverband Eibar de tegenstander.

Eredivisie

gerelateerd