Juventus bekert bij basisrentree De Ligt eenvoudig verder

27 januari 2021, 22:42

Juventus heeft zich woensdagavond ten koste van SPAL geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. Zonder zich overmatig in te spannen won de Oude Dame met 4-0. Matthijs de Ligt maakte zijn rentree als basiskracht.

De Ligt maakte afgelopen weekend tegen Bologna (2-0) als invaller zijn rentree na vier wedstrijden te hebben gemist vanwege een positieve coronatest. Tegen SPAL vormde de Nederlandse verdediger woensdag samen met Merih Demiral het hart van de verdediging. Meerdere spelers kregen rust bij Juventus. Cristiano Ronaldo ontbrak zelfs helemaal in de selectie.

Bij afwezigheid van Ronaldo ging Álvaro Morata achter de bal staan toen Juventus na een kwartier spelen een strafschop kreeg. De Spaanse spits faalde niet en schoot de 1-0 binnen. Met zijn eerste doelpunt voor Juventus verdubbelde Gianluca Frabotta vervolgens de marge. Vanaf de rand vanaf het strafschopgebied schoot de linksback de bal hard binnen.

Juventus hield in de tweede helft de voorsprong eenvoudig vast, bleef de dominante partij en liep zelfs uit naar 4-0. Na gepruts in de verdediging van SPAL maakte Dejan Kulusevski de 3-0, waarna in blessuretijd ook Federico Chiesa een duit in het zakje deed. In de halve finale neemt Juventus het op tegen Inter, dat zich dinsdag ten koste van AC Milan bij de laatste vier schaarde.