Dramatisch Feyenoord helpt Heerenveen aan broodnodige zege

27 januari 2021, 22:59

Feyenoord heeft woensdagavond een pas op de plaats gemaakt in de titelstrijd. In het Abe Lenstra Stadion ging de ploeg van Dick Advocaat met liefst 3-0 onderuit tegen sc Heerenveen, dat na elf competiewedstrijden zonder zege eindelijk weer eens won. Koploper Ajax krijgt donderdag de kans om het gat met de aartsrivaal te vergroten tot twaalf punten.

De geplaagde Johnny Jansen besloot na de dramatische reeks van de Friezen in te grijpen. Dat betekende slecht nieuws voor Lucas Woudenberg en Benjamin Nygren, die allebei genoegen moesten nemen met een plekje op de bank. Rami Kaib en Rodney Kongolo kregen wel een basisplaats toebedeeld binnen het 442-systeem. Aan de zijde van Feyenoord was er weer eens een basisplek voor Luis Sinisterra. Tegen Ajax en AZ speelde Ridgeciano Haps nog als linksbuiten, maar dit keer koos Advocaat voor de razendsnelle Colombiaan.

Aan de overkant bleek Feyenoord machteloos en de manschappen van Advocaat mochten van geluk spreken dat Marcos Senesi de 3-0 van De Jong voorkwam. Heerenveen liet de touwtjes in aanvallend opzicht vervolgens wat vieren en dat zorgde voor een stuiptrekking aan Rotterdamse zijde. Lutsharel Geertruida stond helemaal vrij voor de neus van Mulder en kopte van dichtbij naast. Ook Mark Diemers kreeg nog een kansje. Na voorbereidend werk van Sinisterra kreeg ook de middenvelder de bal niet tussen de palen namens de ploeg van de zichtbaar ontevreden Advocaat.

Zij konden hun werkgever ook niet aan een treffer helpen. Door de nederlaag staat Feyenoord vijfde in de Eredivisie, terwijl Heerenveen de nummer negen is. Aanstaande zondag wacht in de Kuip de kraker tegen PSV. De Friezen moeten het goede gevoel meenemen naar Enschede, waar de wedstrijd tegen FC Twente op de planning staat. Op 11 februari treffen Heerenveen en Feyenoord elkaar voor de derde keer dit seizoen. Dan strijden ze in het Abe Lenstra Stadion om een ticket voor de halve finales van de KNVB Beker.

Opstellingen en beoordelingen:*

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6.5; Sherel Floranus 6.5 (82. Hamdi Akujobi -), Ibrahim Dresevic 6.5, Pawel Bochniewicz 6.5, Rami Kaib 6.5; Tibor Halilovic 7 (88. Lucas Woudenberg -), Rodney Kongolo 6.5, Siem de Jong 6.5 (65. Jan Paul van Hecke 6), Joey Veerman 7.5; Henk Veerman 6.5, Mitchell van Bergen 7 (82. Benjamin Nygren -).

Feyenoord: Nick Marsman 6; Lutsharel Geertruida 5.5, Uros Spajic 4 (46. Eric Botteghin 4.5), Marcos Senesi 5, Tyrell Malacia 5; Mark Diemers 5, Leroy Fer 4.5 (61. Lucas Pratto 5), Jens Toornstra 5; Steven Berghuis 4.5, Nicolai Jørgensen 5, Luis Sinisterra 4 (61. Bryan Linssen 5.5).

Man of the Match: Joey Veerman

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen