Gisteren gemist: Feyenoord en United verliezen, hoofdrol Frenkie

28 januari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 27 januari.

AZ door zondagsschot Van de Streek weer met voeten op aarde

Na een reeks van knappe zeges in de afgelopen weken heeft AZ zich weer eens in de voet geschoten tegen een ploeg die lager staat op de ranglijst. Op de verjaardag van Pascal Jansen werd met 0-1 verloren van nummer acht FC Utrecht. Door de tweede competitienederlaag van de Noord-Hollanders kan Feyenoord de vierde plek weer heroveren en is het goede Alkmaarse gevoel een halt toegeroepen. Een prachtige treffer van Sander van de Streek zorgt ervoor dat zijn ploeg de plekken voor de play-offs weer wat beter in zicht krijgt.

Luuk de Jong grijpt kans in basis met beide handen aan

Sevilla heeft zich woensdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Luuk de Jong kreeg een kans in de basis en greep die met beide handen aan. Met twee doelpunten droeg hij bij aan een 3-0 zege.

Chelsea-debuut Tuchel verloopt teleurstellend

Ook onder een nieuwe trainer is het Chelsea niet gelukt om te imponeren in de Premier League. Frank Lampard werd maandag ontslagen na een reeks van vijf duels met slechts één overwinning ontslagen en ook met Thomas Tuchel aan het roer is de club tegen puntenverlies aangelopen. Tegen Wolverhampton Wanderers bleef het steken op een 0-0 gelijkspel.

Fenomeen Giakoumakis velt met vier goals eigenhandig Vitesse

Giorgios Giakoumakis heeft woensdagavond zijn kunststukje van de wedstrijd tegen ADO Den Haag herhaald door ook tegen Vitesse liefst vier keer te scoren. Na een onvervalste hattrick van het Griekse fenomeen in de eerste helft liet VVV na rust de bezoekers eventjes hopen op een resultaat. Tien minuten voor tijd maakte Giakoumakis echter aan alle Arnhemse illusies een einde (1-4).

Dramatisch Feyenoord helpt Heerenveen aan broodnodige zege

Feyenoord heeft woensdagavond een pas op de plaats gemaakt in de titelstrijd. In het Abe Lenstra Stadion ging de ploeg van Dick Advocaat met liefst 3-0 onderuit tegen sc Heerenveen, dat na elf competiewedstrijden zonder zege eindelijk weer eens won. Koploper Ajax krijgt donderdag de kans om het gat met de aartsrivaal te vergroten tot twaalf punten.

Scorende De Jong ook in de beker de talisman van Barça

Wat kan Frenkie de Jong niet? De Nederlander liet zijn kwaliteiten eerder al achterin en op het middenveld zien en blijkt ook op de helft van de tegenstander wedstrijden te kunnen beslissen. Woensdagavond was de spelmaker wéér cruciaal bij FC Barcelona. Hij maakte de 1-2 in het bekerduel met Rayo Vallecano en loodste zijn club daarmee naar de kwartfinales.

Manchester United blameert zich tegen hekkensluiter

Manchester United is woensdagavond voor het eerst sinds 1 november onderuit gegaan in de Premier League. Op eigen terrein blameerde de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer zich tegen hekkensluiter Sheffield United. Donny van de Beek kreeg eindelijk weer eens speelminuten in de competitie, maar kon zijn ploeg niet behoeden voor een 1-2 nederlaag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen