Koopmeiners speelt door met gebroken arm: "Kan niks met links"

28 januari 2021, 07:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Teun Koopmeiners speelt al sinds de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV (1-3) met een gebroken arm. De middenvelder van AZ brak die toen hij een blok wilde zetten in Eindhoven, maar speelde de wedstrijd - waarin hij met twee fraaie goals matchwinner werd - uit. "Ik kon mijn vingers nauwelijks meer bewegen en er ontstond een enorm dik ei op mijn onderarm, vlak bij mijn pols."

Dat vertelde hij over de botsing tegen PSV, tegen wie hij zijn arm dus brak, maar vervolgens nog wel twee keer scoorde. De adrenaline hielp hem op dat moment overigens. "Want anders had ik niet die twee goals gemaakt", aldus de middenvelder tegenover De Telegraaf. De dokter had na de wedstrijd echter slecht nieuws: van hem moest de arm zes weken in het gips. 'Je arm moet zes weken in het gips, het is verstandig als je zes weken niet traint én speelt', had hij gezegd.

"Maar dat was voor mij geen optie, zeker niet in deze maand, met al die belangrijke wedstrijden", aldus Koopmeiners, die via een speciale kliniek speciaal gips aangemeten kreeg. "Ik kan eigenlijk niets met mijn linkerarm. Ik kan niet eens een glas oppakken omdat ik mijn vingers niet kan bewegen. En ik heb geen kracht in de pols."

Hoewel Koopmeiners doorspeelt, gaat het zeker niet allemaal van een leien dakje. "In het doorjagen bijvoorbeeld, of als ik een tegenstander van mij af wil houden. Normaal maak ik me breed, met mijn armen wijd, licht naar achteren. Maar dat is nu niet slim, omdat ik mijn linkerarm niet kan aanspannen. Het is een nadeel in de duels, zeker aan mijn linkerkant."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen