Belangrijke De Jong blijft bescheiden: "Hij is de beste ooit"

28 januari 2021, 11:17   Bijgewerkt: 28 januari 2021, 11:27

Frenkie de Jong staat de afgelopen weken flink in de schijnwerpers bij FC Barcelona. Zo was hij in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Rayo Vallecano wéér trefzeker en dat was zeker niet voor het eerst in de laatste weken. De middenvelder blijft daarentegen met beide benen op de grond en onderschrijft juist de kwaliteiten van zijn eveneens scorende teamgenoot Lionel Messi.

Zonder de aanwezigheid van Messi en in zijn nieuwe rol wordt De Jong met de week belangrijker voor de ploeg van Ronald Koeman. Hij was trefzeker in de duels met Real Sociedad (1-1), Elche (0-2) en dus Rayo Vallecano (1-2). De goede prestaties zorgden voor lof in de media en de nominatie voor speler van de maand januari, toch staat De Jong nog altijd meer dan in de schaduw van Messi. "Hij is voor mij de beste speler in de historie en er is geen kwaad woord over hem te zeggen", looft de Nederlander de kleine Argentijn.

Lees ook: Frenkie de Jong bewierookt met 8'en: 'Hij is een diamant'

Toch is ook De Jong dit kalenderjaar behoorlijk succesvol en staat de teller al op vier doelpunten in 2021. "Ik weet niet op hoeveel goals ik ga eindigen. Het gaat een stuk beter dan eerst, ik kom in elk geval veel vaker in het zestienmetergebied dan eerst", glimlachte de Nederlander, die vooral blij was met de zege in de Copa del Rey. "De beker is voor ons een belangrijke prijs, daarom was deze zege belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen