Overbodige Kuwas verkast naar Al-Jazira

28 januari 2021, 12:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brandley Kuwas heeft met Al-Jazira een nieuwe werkgever gevonden. De buitenspeler werd bij het Arabische Al-Nasr niet meer ingeschreven voor wedstrijden en kon daardoor uitkijken naar een nieuwe werkgever. Bij Al-Jazira treft Kuwas Marcel Keizer. De ex-trainer van Ajax staat daar sinds 2019 aan het roer.

Kuwas is min of meer het slachtoffer geworden van een restrictie die geldt in de Arabische voetbalcompetitie. Clubs mogen daar maar een bepaald aantal buitenlanders in de ploeg hebben en met het aantrekken van de Oezbeekse Dostonbek Khamdamov was de limiet bij Al-Nasr bereikt. Kuwas trok de deur bij die club met goede statistieken achter zich dicht. In 31 wedstrijden was hij acht keer de aangever van een doelpunt en vijf keer de doelpuntenmaker.

Aan belangstelling geen gebrek voor Kuwas. Al-Jazeera, Al-Wehda en Fujairah stonden in de rij om hem te huren, zo melden diverse Arabische media. Het werd uiteindelijk Al-Jazeera, waar Keijzer dus de scepter zwaait. Kuwas die in het verleden voor FC Volendam, Excelsior en Heracles speelde, tekent daar een contract tot het einde van het seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen