De Jong eindelijk weer belangrijk bij Sevilla: "Moeilijke tijd"

28 januari 2021, 12:51   Bijgewerkt: 28 januari 2021, 13:42

Luuk de Jong scoorde gisteravond tweemaal in de Copa del Rey tegen Valencia, en was hiermee eindelijk weer belangrijk voor zijn ploeg. Sevilla won de wedstrijd met 3-0 en is hiermee door naar de volgende ronde van het Spaanse bekertoernooi. Na afloop van de wedstrijd liet de spits weten dat hij blij was met zijn goals, maar het lastig heeft met de situatie.

Luuk de Jong wist zijn twee goals te maken binnen een half uur, een indrukwekkende prestatie van de spits. Toch zijn het zijn geen makkelijke tijden voor Luuk de Jong, die momenteel in zijn derde jaar bij Sevilla zit. De spits zit in een concurrentiestrijd met de Marokkaanse topscorer van de Spaanse Liga, En-Nesyri. De speeltijd die de Nederlander aangeboden krijgt is dus ook beperkt. Na de wedstrijd sprak de spits even over zijn situatie: "Het is niet makkelijk voor me op dit moment. Youssef speelt goed de laatste weken en dat is het belangrijkste. Ik geef honderd procent als ik de kans krijg, maar het is belangrijker om de volgende ronde te halen."

Concurrent En-Nesyri staat na achttien competitieduels op twaalf treffers, terwijl De Jong er twee maakte. Of de oud-PSV'er met deze goals zijn basisplek terug gaat krijgen, moet nog blijken. De Spaanse media waren in ieder geval lyrisch over de spits. Ook Marca, de krant die hem een jaar geleden nog bij de grootste transferflops van Spanje neerzette, liet weten dat Luuk de Jong als tweede spits ook erg belangrijk kan zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen