Hoogma opvolging van Wiegman: "Het is niet makkelijk"

28 januari 2021, 14:15

Hoewel Sarina Wiegman heel veel succes had met de OranjeLeeuwinnen, is het niet gezegd dat haar opvolgster ook per se een vrouw moet worden. De KNVB laat weten dat niet het geslacht de doorslag geeft, maar de kwaliteit. Wel is een vrouw waarschijnlijker. "Het coachen van een vrouwenteam is anders dan het coachen van een mannenteam."

Dat vertelt Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB, tegenover het Algemeen Dagblad. "Er zijn andere discussies, er is een andere omgang met elkaar. Daar moet je wel ervaring mee hebben. Het is dus wel handig dat er in de technische staf iemand zit die dat meebrengt", licht Hoogma toe. En dus is het best lastig voor de beleidsbepalers in Zeist, ook omdat assistent-coach Arjan Veurink eveneens naar Engeland verkast.

"Het is niet makkelijk", erkent Hoogma, te meer omdat er relatief weinig vrouwen het benodigde diploma hebben. "We zijn daarom niet voor niets bezig met programma's en cursussen om vrouwen enthousiast te maken voor een functie in het voetbal. Ook binnen de huidige selectie van de Leeuwinnen. Daar is best wat animo om later coach of bestuurder te worden. Maar dan heb je het natuurlijk wel over de toekomst."

Volgens het dagblad zijn de gesprekken nog slechts in de oriënterende fase, wel wil de voetbalbond tijdig de opvolger presenteren van Wiegman. Ook geld voor een topkandidaat mag het probleem niet zijn. "Wij denken in kwaliteit, maar ergens zijn er ook grenzen. Uiteraard zetten we hoog in", aldus de verantwoordelijke man.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen