Stevens: Schalke gaat anders spelen door Huntelaar

28 januari 2021, 16:15

Schalke 04 gaat zodra Klaas-Jan Huntelaar (37) fit is, ander voetbal spelen dan het tot dusver heeft gedaan. De hekkensluiter van de Bundesliga strijdt tegen degradatie, maar wil met The Hunter verder vooruit voetballen. Daar heeft de ervaren spits ook over gesproken met trainer Christian Gross. "We willen verder vooruit gaan spelen, meer op de helft van de tegenstander, en dan heb je met Klaas een geweldige afmaker in huis."

Dat vertelt Huub Stevens tegenover Voetbal International. "Zijn leeftijd is maar een getal. Je bent zo oud als je jezelf voelt en Klaas is fit. Het gaat om het aard van het beestje, dat is veel belangrijker dan je leeftijd. Klaas wil nog zo graag, is gretig, eerlijk en heeft een gouden hart. Niet alleen op het veld, ook in de kleedkamer zal zijn inbreng heel belangrijk worden", weet Stevens tegenover het weekblad.

"Ervaren spelers, die de jonkies op sleeptouw kunnen nemen. Schalke heeft in nood voor karakterspelers gekozen, die voetballend van waarde kunnen zijn. Die combinatie zal de doorslag moeten geven en natuurlijk is het anders voor Klaas dan in zijn eerste periode. Ik weet nog dat hij onder mijn leiding een koningskoppel vormde met Raúl. Klaas diep in de spits, Raúl om hem heen. Die voelden elkaar perfect aan, we speelden om de bovenste plekken in de Bundesliga. Dan kom ik terug op wat ik net zei, dan is het gewoon makkelijker voetballen, dan gaan meer dingen vanzelf. Maar als dit lukt, en Schalke blijft op het hoogste niveau, dan is het een geweldige prestatie", aldus de oud-trainer van Die Königsblauen.

Lees ookStevens denkt aan Huntelaar-standbeeld bij lijfsbehoud

Volgens Stevens is het voor de loopbaan van Huntelaar niet relevant wat er de komende maanden gebeurt. "Luister, de loopbaan van Klaas is fantastisch. Wát er de komende maanden ook gebeurt. Dit is slechts nog het slagroompuntje op de taart. En ja, het zal niet eenvoudig zijn. Klaas kiest niet de makkelijkste weg en dat siert hem. Spelen om het kampioenschap is moeilijk, spelen om lijfsbehoud is moeilijker", zei Stevens. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen