Machlas geniet van Giakoumakis: "Hij verbaast iedereen"

28 januari 2021, 16:59

Het houdt maar niet op voor Giorgos Giakoumakis in de Eredivisie. De Griekse spits scoorde woensdag vier keer tegen Vitesse en staat nu al op twintig doelpunten. Nikos Machlas, de enige Griek die ooit topscorer werd van de Eredivisie, geniet van zijn landgenoot.

De spits van VVV-Venlo treedt met zijn dadendrang in de voetsporen van Machlas, die door Giakoumakis een held werd genoemd. "Dat is een groot compliment en dat vind ik heel leuk", reageert Machlas bij de NOS. De voormalig spits van Vitesse en Ajax vindt het mooi dat Giakoumakis het zo goed doet. "Hij verbaast iedereen. Niet alleen mij, maar ook zichzelf. Het is de eerste keer dat hij dit voor elkaar krijgt en het is heel moeilijk om zoveel goals te maken voor zo'n soort team."

Machlas maakte bij Vitesse in het seizoen 1997/1998 liefst 38 goals in de Eredivisie. Hij ziet bij zijn 26-jarige landgenoot goede eigenschappen voor een spits. "Hij heeft alle talenten om te scoren. Hij is sterk, snel en goed in het zestienmetergebied. Als aanvallers scoren en scoren, dan gaan ze steeds meer in zichzelf geloven. Dat helpt psychologisch om nog meer doelpunten te maken."

In Griekenland blijven de prestaties van het VVV-goudhaantje ook niet onopgemerkt, zegt Machlas. "In alle kranten en op websites wordt er over hem geschreven. Wat ik gisteren zag, is een groot compliment voor hem. Het is echt zijn jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen