Groningen wil Southampton-speler Jankewitz: "Een type Pogba"

28 januari 2021, 17:58

De winterse transferperiode is nog enkele dagen open, maar bij FC Groningen is men ook alvast bezig met komende zomer. De club is in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder namelijk uitgekomen bij Alexandre Jankewitz van Southampton. Het negentienjarige Zwitserse talent komt daar nog nauwelijks aan spelen toe.

Groningen probeerde volgens RTV Noord hem deze winter al te halen, maar de Premier League-club wilde hem niet laten gaan. In de zomer gaat Groningen een nieuwe poging wagen. Jankewitz heeft in Engeland nog een contract tot 2022. Zaakwaarnemer Menno Groenveld reageert op de geruchten over Groningen. "Hij staat zeker open voor een overstap naar Groningen", vertelt hij. "Bij Southampton komt hij niet aan spelen toe, terwijl hij zich juist wil ontwikkelen. Hij wil de komende twee jaar geen twintig wedstrijden van tien minuten in de Premier League spelen, maar liever heel veel wedstrijden in de eredivisie achter zijn naam krijgen."

In 2018 stapte Jankewitz over van Servette naar Southampton, terwijl ook onder meer Manchester City en Internazionale interesse hadden. "Bij Southampton breken momenteel heel weinig jongens door", weet Groenveld. "Daarom wil hij ook een transfer maken. De kans op minuten is de komende twee jaar in Engeland niet groot, maar in de Eredivisie wel."

Mogelijk moet Jankewitz bij Groningen de opvolger worden van Azor Matusiwa. Groenveld ziet zijn pupil als een echte box to box-speler. "Een type Paul Pogba."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen