Utrecht beëindigt verhuurperiode Culhaci aan NEC per direct

28 januari 2021, 19:14

Eerder dan verwacht is Gabriël Culhaci teruggekeerd bij FC Utrecht. De 21-jarige verdediger zou eigenlijk een jaar op huurbasis bij NEC gaan spelen, maar is nu alweer teruggegaan naar de Domstad. De 21-jarige back kreeg bij NEC niet genoeg speelminuten.

Culhaci staat sinds 2012 op de loonlijst bij Utrecht, waar hij in totaal 53 duels speelde voor Jong Utrecht in de Eerste Divisie. Afgelopen zomer werd hij verhuurd aan NEC, maar voor die club speelde hij slechts drie wedstrijden. "Het plan wat we hadden met Gabriël: ervaring opdoen bij een eerste elftal in de Keuken Kampioen Divisie, is door gebrek aan speelminuten niet goed tot uiting gekomen", zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van Utrecht. "Daarom is er in onderling overleg besloten dat het beter is voor de ontwikkeling van Gabriël dat hij weer gaat aansluiten bij Jong FC Utrecht."

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC weet dat de periode tegenvallend is verlopen. "We hebben de situatie van Gabriël de afgelopen weken met hem en FC Utrecht besproken. FC Utrecht gaf aan Gabriël vaker op het veld terug te willen zien en heeft daartoe besloten hem terug te halen. Door de snelle ontwikkeling van Souffian El Karouani kwam Gabriël weinig aan spelen toe, wat niet ideaal is gezien zijn leeftijd en verhuurperiode. We snappen de wens van FC Utrecht en zijn akkoord gegaan met hun vraag, omdat bij ons enkele jonge spelers zich inmiddels hebben ontwikkeld en ook in aanmerking komen voor deze positie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen