Slaapverwekkende avond: Sparta en FC Twente scoren niet

28 januari 2021, 20:38

Met Luciano Narsingh in de basis nam FC Twente het op Het Kasteel op tegen plaaggeest Sparta Rotterdam. Het werd een avond om snel te vergeten voor beide ploegen: er werden nauwelijks kansen gecreëerd en na ruim negentig minuten spelen vond scheidsrechter Edwin van de Graaf het bij een 0-0 stand wel genoeg.

Narsingh nam bij Twente de positie van Vaclav Cerny over, die zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie en waarschijnlijk niet meer in actie gaat komen dit seizoen . Op een dreigend momentje in de eerste minuten van de wedstrijd na, kwam de rappe aanvaller echter niet in het stuk voor. Dat gold niet alleen voor hem: de andere 21 spelers leken er in de beginfase ook niet al te veel zin in te hebben.

Sparta doet het de laatste seizoenen goed tegen Twente. Van de zes ontmoetingen voor de confrontatie van donderdagavond won Sparta er vier en werd er één gelijkgespeeld. Twente kwam slechts één keer als winnaar uit de bus. Halverwege het eerste bedrijf leek er wat meer leven in de brouwerij te komen, maar échte kansen leverde dat niet op. Een schot van Lennart Thy vloog recht in de handen bij Joël Drommel en Luka Ilic produceerde een afzwaaier. Sparta was wat dreigender, maar werd niet gevaarlijk.

Waar we in de eerste helft geen honderd procent kansen te zien kregen, was dat in het tweede bedrijf wel anders. Al na twee minuten mocht Deroy Duarte zo doorlopen na dramatisch verdedigen van Twente, maar hij vond Drommel op zijn weg. Abdou Harroui kreeg de bal vervolgens voor zijn voeten, maar hij schoot van dichtbij hoog over.

Voor Narsingh zat zijn basisdebuut er na 74 minuten op. Hij ging moegestreden naar de kant en werd vervangen door Issah Abass. Die stond een aantal minuten later aan de basis van een redelijke Twente-mogelijkheid. Hij gaf de bal mee aan Tyronne Ebuehi, die voorgaf in de richting van Danilo. Die kwam net niet bij de bal.

Het was niet eens een échte doelkans voor Twente, maar wel het gevaarlijkste moment van de tweede helft voor de Enschedeërs. Namens Sparta probeerde invaller Danzell Gravenberch het nog een keer vanuit een moeilijke hoek, maar hij vond Drommel op zijn pad.

Door het gelijkspel verandert er weinig op de ranglijst. Twente blijft zevende, Sparta stijgt een plaatsje en gaat ten koste van Heracles Almelo naar de tiende plaats.

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6,5; Dirk Abels 6,5, Tom Beugelsdijk 6,5, Michael Heylen 6, Mica Pinto 6,5; Deroy Duarte 6,5 (74. Sven Mijnans -), Abdou Harroui 6,5, Adil Auassar 6 (80. Laros Duarte -), Bryan Smeets 6 (80. Wouter Burger -); Mario Engels 5,5 (64. Danzell Gravenberch 6), Lennart Thy 5,5

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Tyronne Ebuehi 6, Dario Dumic 6, Kik Pierie 5,5, Gijs Smal 5; Ramiz Zerrouki 6,5, Luka Ilic 5,5 (89. Jesse Bosch -), Godfried Roemeratoe 4,5; Luciano Narsingh 5 (74. Issah Abass -), Danilo 5, Queensy Menig 5 (89. Thijs van Leeuwen -)

Man of the Match: Abdou Harroui

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen