Ten Hag looft Brobbey: "Heeft alles van een Ajax-spits"

28 januari 2021, 23:54

Het ging met horten en stoten, maar Ajax heeft donderdag afgerekend met Willem II. Door twee goals in de slotfase werd het thuisduel met 3-1 gewonnen. Erik ten Hag vindt dat het spel nog beter kan, maar telt ook zijn zegeningen.

De trainer wist wel te benoemen hoe het kon dat Ajax het moeilijk had. "Omdat we toestaan dat zij de 1-1 maken", zei de coach bij ESPN. "Als we voor rust de 1-0 maken en snel na rust de 2-0, dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Maar dat deden we niet. Willem II heeft geen kans gehad voor rust en wij denk ik twee, drie goede mogelijkheden. Die maak je niet. Dan is het een wedstrijd die moeilijk is tegen een scherpe tegenstander. Er ontbreekt altijd iets aan als je niet voor komt, maar de tegenstander doet ook wat. Wij moesten er één maken. Dat moment waar Klaassen en Timber elkaar in de weg lopen, die moet erin."

Uiteindelijk gaf de achttienjarige Brian Brobbey de doorslag. Al na 55 seconden scoorde de invaller. "Ja, dat ging wel heel snel. Het is duidelijk dat hij het heel goed gedaan heeft en dit is wat je wenst. Het is duidelijk dat wij hem graag willen houden en hij kan hier een mooi contract tekenen en een mooie toekomst hebben, dat perspectief heeft hij vandaag ook laten zien. Hij is jong en gretig en heeft alle eigenschappen die je wenst voor een Ajax-spits."

Omdat veel concurrenten punten lieten liggen, staat Ajax er goed voor. Het verschil met PSV is vier punten en het gat met Vitesse is nu zes. "Ik zei voor de wedstrijd al dat wij naar onszelf moeten kijken en niet naar de ranglijst. Er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan en wij moeten gewoon blijven verbeteren. Je ziet wel dat er een geweldige mentaliteit in de groep zit, maar voetballend denk ik dat we nog beter kunnen. Je maakt het jezelf heel moeilijk, maar boekt uiteindelijk een dik verdiende overwinning."

Zondag speelt Ajax tegen AZ.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen