Willem II vol onbegrip: "Hij duwt hem gewoon weg"

29 januari 2021, 08:18

Willem II mocht woensdagavond in Amsterdam even ruiken aan een stunt, maar in de slotfase glipte een punt door de vingers van de Tilburgers. Door late doelpunten van Brian Brobbey en Dusan Tadic won Ajax het duel met 3-1. Na afloop van de wedstrijd was men bij de bezoekers van mening dat de 2-1 van Brobbey niet had mogen tellen.

In aanloop naar het cruciale doelpunt gaf Sébastien Haller een duwtje aan Mats Köhlert. De Franse spits gaf de bal vervolgens mee aan Dusan Tadic, die op zijn beurt Brobbey bediende. Scheidsrechter Siemen Mulder nam de duw waar en greep niet in. Ook video-arbiter Bas Nijhuis zag geen reden om het doelpunt terug te draaien.

Gery Vink, na het ontslag van Adrie Koster interim-trainer van Willem II, kreeg na afloop van de wedstrijd de beelden te zien van het duwtje van Haller. "Het is dit seizoen wel vaker gebeurd", doelde hij voor de camera van ESPN op fouten van de arbitrage. "Ja, hij duwt hem gewoon weg. Als je de punten hard nodig hebt, heb je ook soms geluk nodig. De VAR ziet dat moment ook terug. Waarom wordt daar niks aan gedaan, denk ik dan."

Ajax-trainer Erik ten Hag werd ook gevraagd naar de situatie en wilde er weinig over kwijt. "De VAR heeft gekeken en geoordeeld", zei de oefenmeester, die Brobbey een groot compliment uitdeelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen